Spectacol dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august, la Pitești

# Evenimentul are loc la Filarmonica Pitești. Intrarea este liberă

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 august-3 septembrie 2021, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt următoarele:

- Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Cristina Onofre, redactorul-șef al revistei literare „Cuvântul Argeșean”, eveniment care se va desfășura luni, 30 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

- Dezbaterea cu tema “Cât contează experiența de viață a unui coordonator de drumeție montană”, în cadrul proiectului sub genericul “Muntele ca o Școală”, coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea, avându-l invitat pe președintele Clubului de Drumeție Montană “Drumeție prin Carpați”, ing. Romulus Buncilă, eveniment care va avea loc luni, 30 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

- Prelegerea cu tema „Mihai Viteazul – Un Geniu la Răscruce de Veacuri”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, marți, 31 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

# Recitaluri de poezie susținute de actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Gabriel Gheorghe

- Spectacolul dedicat Zilei Limbii Române, ediția a III-a, marți, 31 august, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, evenimentul cuprinde recitaluri de poezie susținute de actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Gabriel Gheorghe, precum și recitaluri muzicale oferite de Grupul Folk „P620”, „Fantasia Band” (din cadrul Centrului Cultural Pitești) și „Trio Jazz&Pop Pitești” (din cadrul Filarmonicii Pitești). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare (purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică).

- Concertul cu titlul „Ciao, Ceaucesco!, susținut de M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu – scriitor, muzeograf, cantautor, eveniment care va avea loc miercuri, 1 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

- Dezbaterea cu tema “In Memoriam Ion Popescu-Sireteanu”, în cadrul proiectului sub genericul “Evocări”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-le invitate pe scriitoarea și criticul literar Magda Grigore și pe scriitoarea Lucia Sireteanu - soția regretatului om de cultură , eveniment care va avea loc joi, 2 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

- Dezbaterea cu tema “Învățământul complementar”, în cadrul proiectului sub genericul „Aveți Cuvântul!”, coordonat de publicistul Valentin Uruc, avându-le invitate pe învățătoarea Marioara Frangulea și pe psihologul Camelia State, eveniment care va avea loc vineri, 3 septembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea