Ministrul Educaţiei: „Bursele elevilor ar putea creşte de la 100 la 500 de lei!”

# Elevii cu medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern!

Veste bună pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de la 10 ianuarie 2022, bursele şcolare vor creşte semnificativ. La acest moment, elevii merituoşi primesc 100 de lei lunar. Cîmpeanu spune că sumele ar putea creşte până la 500 de lei.

„Pot să vă spun că propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creșteri semnificative ale cuantumului minim. Dacă vreți să vă spun ce înseamnă cu titlu de propunere, creșteri semnificative, pot să vă spun că de la 100 de lei cuantumul bursei de performanță, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educației a propus 500 de lei. Pentru bursa de merit, care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim, există în procesul de negociere cu Consiliul Național al Elevilor propunerea să crească, să fie diferențiată de merit I și de merit II și să aibă o valoare de 200 de lei de la 100 de lei – merit I – și de 250 de lei în raport cu 100 de lei – merit II.”, a declarat ministrul, potrivit Edupedu.ro.

 

Elevii cu medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern!

Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Naţională și la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. În total, 295 de elevi vor fi premiaţi. Dintre aceştia 4 elevi din Argeş au luat note maxime la BAC şi 6 elevi au luat medii de 10 la Evaluarea Naţională. Sumele acordate vor fi 3.000 de lei/elev pentru mediile de 10 obţinute la Bacalaureat şi 1000 de lei/elev pentru mediile de 10 obţinute la Evaluarea Naţională.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea