Ministrul Educaţiei va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va permite organizarea festivităţilor de deschidere a anului şcolar 2021-2022, pe data de 13 septembrie. Evenimentele vor putea avea loc în spații exterioare, cu o durată de maxim o oră și jumătate. De asemenea, participanţii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie.

“Pentru că școala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului școlar în spații exterioare, cu mască de protecție și cu durată limitată la o oră – o oră și jumătate. Este vorba de aglomerări, să le putem permite, dar pentru a proteja elevii și personalul din învățământ, să fie în spațiu exterior și cu mască.

 

Chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție în incinta școlilor (n. red.: în spațiile deschise, conform altor declarații ale miniștrilor, potrivit cărora masca rămâne obligatorie în interior) odată cu deschiderea anului școlar. Dar este un moment special, în care se creează aglomerări, sunt și elevii de vârstă mică în număr mare, părinți. Și în această situație vă spunem încă de pe acum că se va putea face, dar cu aceste două condiții – mască de protecție și durată limitată de timp.”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea