Studenţii de la Universitatea din Piteşti au încheiat campania arheologică de la Buridava!

Final de campanie arheologică încununată de succes pentru studenţii Universităţii din Piteşti! La începutul lunii august, studenţii de la specializarea Istorie, din cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, alături de decanul Constantin Bărbulescu au început săpăturile pe situl de la Buridava - Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea.

Lucrările arheologice de pe situl de la Buridava au fost efectuate ani la rând de studenţii de la UPIT, în frunte cu conf. univ. dr. Constantin Bărbulescu. Ca şi în alţi ani, munca studenţilor s-a materializat în mod deosebit! Echipa de arheologi a găsit piese importante care, cel mai probabil, vor ajunge în custodia Muzeului Judeţean Vâlcea.

 

Ca o curiozitate, în această vară, echipa s-a îmbogăţit cu un foarte tânăr arheolog. Octavian Bărbulescu are numai 10 ani şi este fiul decanului Constantin Bărbulescu, cel care a coordonat ştiinţific lucrările de la Buridava. De altfel, micul arheolog nu e la prima ispravă de acest gen. Tatăl său l-a învăţat cu ceva ani în urmă, primele taine ale arheologiei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea