Compania austriacă Porr realizează tronsonul Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat vineri 3 septembrie că s-a încheiat procedura de evaluare pentru tronsonul patru (Curtea de Argeş-Tigveni) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti.

La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,.7 miliarde de lei. Firma Porr este cea care realizează şi tronsonul 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Este vorba de lotul Sibiu-Boiţa, ce va fi gata până la finalul anului 2022.

Compania austriacă va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului patru, considerat cel mai dificil din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 10 km, ce include un tunel de 1,3 kilometri. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată:

- Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 m.

- Construirea unui Tunel în lungime de 1.350 m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

# Ministrul Transporturilor: „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, anunță CNAIR.

„Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea