Au reînceput procesele între Sonimpex Topoloveni și MCG International, una dintre firmele fraților Murad

# Arena leilor – emisiune în care Mohammad Murad are un rol principal – pare că s-a mutat undeva între Tribunal București și Curtea de Apel

Război în instanțe, război ce pare fără sfârșit, între doi producători de produse alimentare din Topoloveni. Unul – Sonimpex -  firmă ce a obținut, de-a lungul timpului, premii  și recunoașteri naționale dar și pe diverse continente. Altul  - MCG Internațional – firmă controlată de frații  libanezi Mohammad, Ahmed şi Hassan Murad, investitori cunoscuţi în principal ca antreprenorii din spatele unor branduri precum Spring Time (restaurante/fast-food) sau Mandy (preparate din carne).

Milioane de euro investiți, de ambele firme, în localitate. Oameni angajați, ceea ce este bine. Și procese, preponderent în Capitală, într-o luptă ce pare fără sfârșit.

 

Câștig pentru Sonimpex, anul trecut, la Tribunalul București

Luptele dintre cele două firme sunt mult mai vechi, vi le prezentăm, mai jos, doar pe ultimele. Ei bine, Bibiana Stanciulov, supranumită ”mama magiunului de Topoloveni”, managerul Sonimpex, înregistrează o primă victorie, la Tribunalul București, într-o acțiune care a avut ca obiect concurența neloială. Pârâți au fost, în proces, lângă MCG Internațional, și Statul Român prin Finanțele Publice, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Ministerul Agriculturii și Consiliul Concurenței. Cum spuneam, o primă victorie pentru Sonimpex:

Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Obliga pârâta la încetarea imediată a tuturor practicilor comerciale incorecte utilizate în fabricarea şi comercializarea produsului „Magiun de prune Bunătăţi de Topoloveni". Obliga pârâta la plata către reclamantă a despăgubirilor în vederea reparării prejudiciului material în cuantum de 20.857,64 lei şi a prejudiciului moral în cuantum de 50.000 lei. Respinge ca rămasa fără obiect cererea de chemare în garanţie. Obligă pârâta să plătească reclamantei cheltuielile de judecată, în cuantum de 4622,15 lei. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a III a civilă. Pronunţată azi, 18.02.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  217/2020  18.02.2020

O primă victorie, nu și războiul. Atât MCG International (firmă controlată de frații Murad) cât și reclamantul inițial, Sonimpex (al Bibianei Stanciulov) au formulat apel. Acesta s-a  judecat de Curtea de Apel București care, în primăvara acestui an, respinge apelurile ca nefondate. Așadar, rămâne ca la Tribunal.

La un alt proces, având ca obiect folosirea mărcii, Sonimpex a pierdut,  în primă instanță, tot la Tribunalul București. Reclamant - același Sonimpex, pârât - același MCG International. Sonimpex a formulat apel, la Curtea de Apel București care, pe 21 iulie 2021, a respins apelul ca nefondat. Sonimpex a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată ale pârâtei.

 

Ca să nu rămână în urmă, MCG International a dat și ea în judecată pe Sonimpex, la sfârșitul anului trecut, tot la Tribunalul București, cu scopul anulării mărcii ”Topoloveni”. Litigiul are un prim termen în luna octombrie a acestui an.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea