Concert aniversar: 100 de ani de existență a Sinagogii din Pitești

 

Pe 9 septembrie va fi făcut un pas important pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a unui lăcaș de cult emblematic pe vremuri.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență, la Sinegoga din Pitești  se va desfășura joi seara, începând cu ora 19.00 un concert special. Pentru cei care nu știu, Sinagoga din Pitești este localizată pe Eroilor nr. 1, în imediata vecinătate a Grădinii Publice (Parcul „1907”).

Evenimentul va coincide și cu începerea stagiunii cultural-artistică 2021-2022 a Coralei bărbătești „Dumitru Georgescu Kiriac” din Pitești.

 

Astfel, Corala „D.G Kiriac” va fi la sinagogă, pe 9 septembrie, pentru a interpreta piese celebre din repertoriul vocal-simfonic, alături de ArCO Civic Orchestra și soliștii Andra Bivol-Costea – mezzosoprană, Ion Grigorescu – bas, Raymond Cinpoieșu – oboi, Sofia Butaru – vioară. Prezentatorul evenimentului este jurnalistul Constantin Pașol.


„Toate acestea n-ar fi fost posibile fără sprijinul Comunității Evreilor Pitești – președinte Aurel Davidovici – și cel al Consiliului Județean Argeș, cărora le suntem profund recunoscători. Liantul principal este inimosul dirijor Silviu Deaconescu!” spune fostul dirijor, George Paraschivescu, care, tot atunci, va primi și o plachetă de excelență pentru întreaga sa activitate.

 

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Ambasadei Israelului în România, autorități centrale și locale, membrii comunității evreilor din Pitești, oameni de cultură, argeșeni… Intrarea este gratuită!

 

Foto: www.sylva.ro


A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea