Cursurile au început online în două școli din Argeș

 

A început un nou an școlar. În județul Argeș, cursurile se vor desfășura în sistem online în două unități școlare, dintre care una dintre ele doar parțial. Nu se va putea începe fizic școala din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare și igienizare. Vorbim despre Grădinița „Primii Pași” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (doar seral și postliceala).

„Avem două situații în care, începând de luni, cursurile se vor desfășura în sistem online, din motiv de nefinalizare a lucrărilor. Este vorba de Grădinița Primii Pași, cu structura din centrul orașului ( Pitești n. red.) și de Colegiul Tehnic Armand Călinescu unde se derulează lucrări, doar pentru partea de a doua șansă, cursurile seral și postliceală. În rest cursurile încep în condiții foarte bune în anumite locuri și mai puțin bune în altele. Motivele sunt în principiu insuficiența spațială din cauza COVID”, a spus prof. Alina Manea, inspector scolar general.

Tot legat de începerea școlilor, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș, prof. Alina Manea, a spus că lucrurile sunt perfectibile. “Eu nu pot discuta cu ipocrizie că școala din Argeș este pusă la punct în așă manieră încât să nu mai fie nimic de făcut”.

# „Cea mai mare provocare este existența anului școlar”

În ceea ce privește, principalele provocări ale conducerii ISJ Argeș în noul an școlar, profesoara Alina Manea a precizat următoarele: „Sinceră să fiu, cea mai mare provocare este existența anului școlar. Îmi doresc foarte tare să existe an școlar. E dureros că trebuie să spun lucrul acesta  și că trebuie să am o astfel de provocare, dar trebuie să existe an școlar. Nu se mai poate să facem altceva decât să pledăm pentru existența și continuitatea la școală. Lucrurile, din punctul meu de vedere, trebuie văzute în această direcție...”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea