Pronunțarea în dosarul „Cheresteaua” – amânată timp de trei luni

Tribunalul Argeș a rămas în pronunțare, încă din 25 iunie 2021, în dosarul „Cheresteaua”. Judecătorii au amânat până acum pronunțarea de trei ori, ultima data stabilită fiind 11 octombrie. În acest dosar, anchetatorii susţin că firma Andris a tăiat ilegal 23.000 de copaci pe care i-ar fi cărat cu peste 1000 de camioane.

Dosarul „Cheresteaua” a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După cinci ani de procese, cauza a ajuns la final. Doar că pronunțarea a fost amânată timp de trei luni. La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, judecătorul a amânat pronunţarea la data de 11 octombrie.

Precizăm că în dosar au fost trimiși în judecată 16 inculpați,dintre care și două societăți comerciale. Alături de Ion Andrei, patronul firmei Andris, în dosar mai sunt judecați membri ai familiei Andrei, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier. „În perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”, se arată în rechizitoriul procurorilor.


A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea