Întâlnire între primarul Cristian Gentea și ambasadorului statului Palestina

Cu prilejul Zilelor Culturii Palestiniene, eveniment desfășurat în Pitești, pentru prima dată, în perioada 11 – 12 septembrie 2021, o delegație a Ambasadei Statului Palestina la București a vizitat orașul nostru și s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității piteștene.

Găzduită de Primăria Pitești, întâlnirea dintre membrii delegației palestiniene - Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București, E.S. domnul Issam Masalha, ministrul consilier al Ambasadei Statului Palestina la București, domnul Wael Al- Battrekhi, și reprezentanta Ambasadei Statului Palestina la București, doamna Lamis Ahmad – și executivul local a oferit prilejul consolidării relațiilor diplomatice dintre comunitatea română și cea palestiniană, bazate pe o intensă colaborare în domeniul cultural, în ultimii ani fiind realizate numeroase înfrățiri între municipii din România și Palestina.

 

 

Cu această ocazie, primarul Cristian Gentea a subliniat impactul pe care organizarea acestui eveniment deosebit îl are asupra întăririi prieteniei dintre cele două popoare, în mod particular între comunitățile din Pitești și Beit Jala, orașe înfrățite încă din 2019:

„Ne bucurăm că Piteștiul face parte din proiectul dumneavoastră de promovare a bogăției culturale și spirituale palestiniene, alături de alte municipii din România. Înfrățirea dintre Pitești și orașul palestinian Beit Jala a deschis perspective de colaborare pe care le vom fructifica în viitor.

Domnule ambasador, vizita dumneavoastră ne onorează și ne reafirmăm dorința de consolidare a relațiilor bilaterale, și în perspectiva cooperării în diverse alte domenii: economic, educație, dezvoltare comunitară.”

Zilele Culturii Palestiniene, eveniment intercultural organizat de către Ambasada Statului Palestina la București, în colaborare cu Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, cuprinde patru manifestări, desfășurate în București, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia, în parteneriat cu municipalitățile gazdă.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea