Șefa Inspectoratului Școlar Argeș îndeamnă la vaccinare: „Toată familia mea este vaccinată”

Începe o nouă campanie de vaccinare în școlile din Argeș. "O perioadă de vaccinare cu prima doză are loc între 13 septembrie și 15 noiembrie a.c. De la bun început trebuie precizat aspectul existenței acordului părinților în cazul copiilor minori și al acordului majorilor în situația în care aceștia sunt nevaccinați. Și atunci, demersurile viitoare se vor circumscrie unor acțiuni de genul: deplasarea echipelor mobile în școli, acolo unde vom avea cerere prin ajutorul colegilor directori, centralizând acești doritori și cei care își exprimă acordul implicit.

Vom putea, cu colaborarea DSP-ului, să deplasăm echipe mobile în acele școli (ele având obligația de a identifica un spațiu care să se preteze unei acțiuni de vaccinare), existența unui frigider (trebuie păstrate dozele în condiții de siguranță, între 2-8 grade Celsius). Există și posibilitatea să vaccinăm în cabinetele medicale existente în școli, dacă ele respectă normele de care vă vorbeam sau mai există a treia posibilitate, să folosim centrele de vaccinare deja existente și pe care le cunoașteți, în situația în care se află în proximitatea școlilor. Se pot duce elevii, familiile acestora și cadrele didactice să se vaccineze acolo. Trebuie să existe acest acord din partea părinților. Ce putem noi să facem este să discutăm cu dumnealor, să vedem dacă există doritori, după care să ne punem în mișcare, în sensul celor trei direcții precizate anterior", a explicat Alina Manea.

 

Șefa IȘJ Argeș speră că numărul cadrelor didactice vaccinate va crește în perioada următoare.

"Sper din tot sufletul ca și cei nevaccinați să își reconsidere poziția și numai dacă nu sunt situații obiective, care să nu le permită o astfel de inițiativă, eu îi încurajez să se vaccineze. Eu sunt o persoană vaccinată, familia mea toată este vaccinată și, decomdată, suntem bine și chiar foarte bine. Nu promit garanții pentru vaccin colegilor mei, dar nu pot să îi descurajez, pot să îi încurajez dându-le exemplul personal și consecința personală a vaccinării".

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea