Ministrul Educaţiei: „Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online”

Cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în presa naţională că şcolile nu sunt pregătite pentru a trece la predarea online. Mai mult, oficialul a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca elevii să fie prezenţi fizic la cursuri, cât mai mult timp posibil. Din păcate, realitarea nu e ceea ce visează Cîmpeanu.

Ciudat lucru, tocmai Cîmpeanu spunea că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în luna octombrie, din pricina valului 4 COVID care va accelera infectările în capitală, până la pragul de 6 la 1000 de locuitori. De asemenea, tot înainte de 13 septembrie, autorităţile au anunţat că în nouă localităţi din România şcolile nu-şi vor deschide porţile fizic. Deci? Premizele sunt alarmiste, iar ministrul tocmai ce a spus un adevăr dureros: „Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online”.

 

”Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online. Suntem mai bine pregătiți decât anul trecut, dar nu suntem pregătiți din perspectiva predării online, motiv pentru care ministrul educației, eu, atât timp cât am decizia, o să insist pentru prezență fizică în școli”., a spus Cîmpeanu la Kanal D.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea