Florin Cîţu: „Salariul minim pe economie trebuie să crească!”

Acum, în plină criză politică, şeful Guvernului se caută în puşculiţă! Va scoate de acolo câţiva lei, pentru a majora salariul minim pe economie. Şi cum puşculiţa lui Cîţu nu e Lampa lui Aladin, nu vă aşteptaţi la mari minuni. La Bucureşti se poartă discuţii, se întrunesc comisii, se întâlnesc unii şi alţii, doar pentru a se stabili dacă şi cu cât se va majora salariul minim pe economie.

„Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim. Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”, a spus primul-ministru.
Cât priveşte creşterea propriu-zisă, sindicatele susțin creșterea salariului minim pe economie la valoarea brută de 2.550 de lei. Adică 143 de lei, în mână, ar urma să primească salariaţii care iau salariul minim, după majorare.
Dar la cum merge Guvernul, s-ar putea ca românii s-o ia în mână, la drept vorbind. Cîţu promite majorări salariale, dar adevărul e că de ceva timp, el nu mai ştie nici pe ce lume trăieşte. Ca să nu mai vorbim de scumpiri, care înghit și depășesc cu mult punguța cu doi bani pe care dorește Guvernul să o dea în plus.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea