Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: ”PNL, USR PLUS și UDMR se ceartă precum chiorii pentru bani, influență și putere”

Președintele PSD Argeș trage un semnal de alarmă în criza politică ce a lovit România. Vine toamna, vine COVID-ul, încep școlile, prețurile explodează… și PUTEREA negociază funcții și beneficii.

Ion Mînzînă: ”Așa-zisa coaliție de guvernare are altă agendă decât cea reală a românilor. În loc să fie preocupați de problemele stringente ale momentului – protejarea consumatorilor vulnerabili față de scumpirile aberante la energie, pregătirea începerii noului an școlar, valul IV al pandemiei etc, cei de la PNL, USR PLUS și UDMR se ceartă precum chiorii pentru bani, influență și putere.

Iresponsabilitatea este cu atât mai mare la USR PLUS, partid care clama că va schimba România. În realitate, USR PLUS este un partid plin de vorbe goale, multă ură și oameni incapabili să guverneze.

 

Acum, USR PLUS se dedă unui șantaj ordinar la adresa partenerilor de coaliție, aruncând  România în aer

Și așa situația era gravă, iar actualul Guvern Cîțu trebuie să plece în integralitatea sa!

În tot acest timp, PSD rămâne un partid responsabil, preocupat de nevoile imediate ale românilor.

Așa se face că PSD a determinat Comisiile de Industrii, Muncă și Politici Economice, precum și Plenul Camerei Deputaților să dezbată în procedură de urgență Legea consumatorului vulnerabil.

De asemenea, PSD a reușit să devanseze termenul de aplicare a Legii cu aproape un an. În loc de 1 septembrie 2022, cum voia Guvernul, consumatorii vulnerabili vor fi protejați din acest an, de la 1 noiembrie, deci înainte de venirea anotimpului rece.

În plus, PSD a reușit să crească pragul de venit pe membru de familie în care se încadrează consumatorii vulnerabili, de la 810 la 1.386 lei/membru de familie și de la 1.445 la 2.053 pentru persoana singură. Astfel, a fost triplat numărul românilor care vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor de la mai puțin de 1 milion de oameni în varianta Guvernului, la peste 3 milioane în legea adoptată de Parlament.

Nu în ultimul rând, a reușit să majoreze valoarea de referință a ajutorului acordat consumatorilor pentru lemne de foc sau combustibili petrolieri de la 160 de lei/lună la 320 de lei/lună și a reușit să majoreze suplimentul pentru energie acordat pentru familiile a căror singură sursă de energie este energia electrică. Acest supliment va fi de 70 lei/lună, față de 50 de lei/lună în varianta propusă de Guvern.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea