Turcan promite majorarea semnificativă a salariului minim pe economie!

# Nimeni nu pune nicio sumă la bătaie, deci vom avea iar praf în ochi

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, cea care cu ani în urmă nu ştia ce vârstă are, ba chiar ne spunea că: „omul trebuie să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte mort” aruncă nucleara! Turcan „propaghează” în spaţiul public o informaţie care stârneşte mare interes: „Salariul minim pe economie va creşte semnificativ”. Cât de semnificativ, nu ştim, dar am fi interesaţi să aflăm.

Doar că Turcan nu spune cifre, ci doar că majorările vor putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Tot de la Turcan aflăm că e „cel mai pro ministru...”. Bravo, ei! Ne mirăm cum mai poate duce pe umeri-i firavi, atâta competenţă...

În continuare, vă prezentăm declaraţia ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie care se va face în mod semnificativ, predictibil şi ancorată în nişte indicatori economici. Adică aşa cum trebuie... O sută-două de lei în plus la salariul brut şi preţuri pe piaţă de trei ori mai mari!

"Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă.

Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creşterea salariului minim în România. Românii noştri aleg să plece în străinătate din cauza salariului şi datorită serviciilor de care beneficiază în alte ţări. Nu mai putem accepta şi duce cu toţii, ca societate, acest nivel al salariului minim. Pentru prima dată, într-un guvern, într-un mandat de opt luni, la aceeaşi masă, patronate, sindicate, instituţii ale statului, am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv, la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim", a spus Raluca Turcan.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea