Argeşeanul Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei, a împlinit 30 de ani de arhierie!

Pe 15 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a împlinit 30 de ani de arhierie. Născut în comuna Corbi, pe 19 octombrie 1959, Teofan a urcat trepte importante în ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. Pe 15 septembrie 1991 a fost ales episcop-vicar patriarhal, în 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, iar opt ani mai târziu, Sfântul Sinod l-a ales în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

 

Deşi ascultarea l-a dus departe de Argeş, mitropolitul Teofan a rămas aproape de judeţul în care s-a născut, dar şi de comuna Corbi, care i-a fost leagănul copilăriei. Nu este o surpriză faptul că, pe vremea când era mitropolit la Craiova, Teofan ajungea des pe la Corbi. Chiar şi după ce a ajuns în Bucovina, Înaltul Teofan nu a uitat locurile dragi, oamenii şi mănăstirile din Argeş.

 

Mărturisea că-i este foarte dragă Mănăstirea Slănic, dar şi vrednicul de pomenire arhimatrit Teofil, stareţul mănăstirii, pe care Teofan îl cinstea în chip deosebit. Mitropolitul Teofan ajungea des pe la Slănic, la hramuri mai ales, fiind foarte iubit de credincioşi.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea