Simona Bucura Oprescu: „Mulți copii nu au cu ce să ajungă la școlile din mediul rural!”

Deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu a făcut mai multe precizări pe problema elevilor care trebuie să-și plătească din bani proprii deplasarea către și dinspre unitățile de învățământ.

„Anul școlar a debutat cu stângul, din punct de vedere al transportului elevilor la școli și licee.  Guvernul aproape i-a falimentat pe transportatori, iar elevii trebuie să-și plătească din bani proprii deplasarea către și dinspre unitățile de învățământ. A fost haos și anul trecut, când au ieșit în pierdere și firmele de transport, dar mai ales elevii. Iar anul acesta s-a făcut altă modificare legislativă, chiar mai păguboasă decât cea din 2020.

 

Ordonanța de Urgență 50/2021, care modifică Legea Educației 1/2011 impune o plafonare a tarifului, adică se revine la situația din anul 2016, când deja a existat un scandal legat de acest aspect. OUG 50/2021 a intrat deja în vigoare, pe 17 iunie 2021, deci produce efecte.

 

Elevii s-ar putea trezi fără operatori de transport care să mai vrea să participe la licitații dacă nu se elimină plafonarea. Pentru a nu rămâne fără transport școlar, este nevoie ca statul să acorde subvenții și să calculeze foarte bine costurile firmelor care prestează aceste servicii. O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală, dacă nu mai vrea nicio firmă să participe la licitație!”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea