Președintele CJ Argeș, despre situația COVID în Argeș: „Marea noastră problemă este lipsa cadrelor medicale”

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, din data de 13 septembrie, președintele Ion Mînzînă a făcut mai multe precizări privind modul în care este gestionată situația COVID în spitalele din județ.

„Din informatiile pe care le am la dispoziție suntem pregătiți, așa cum am fost și până acum, marea noastră problemă este lipsa cadrelor medicale, avem adrese înaintate către Ministerul Sănătății, către Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a găsi modalitatea prin care să ocupăm posturi. Solicităm medici ATI, medici infecțioase, rezidenți, etc. La ora aceasta avem un deficit de medici ATI, Spitalul Județean Argeș este acoperit, alte spitale care lucrează tot în felul acesta mai au mici probleme. Sperăm să le rezolvăm în timp, așa cum le-am rezolvat și până acum, și printr-un efort al celor implicați în această pandemie. Sigur, niciodată nu putem spune că suntem pregătiți, am crescut numărul paturilor la ATI, luăm măsurile necesare pentru valul 4. Sper să trecem cel puțin la fel de bine ca și perioada trecută. Este adevărat, asta înseamnă costuri suplimentare pentru Consiliul Județean Argeș, lucrurile acestea le știți și împreună cu dumneavoastră am străbătut acea perioadă, cu eforturi făcute, luând din alte capitole și ducând banii necesari către alte spitale ale județului Argeș, cele care sunt în prima linie Covid și aici mă refer la Spitalul Județean , Spitalul de Pediatrie , Spitalul Leordeni, Spitalul de la Valea Iașului dar și Spitalul de la Vedea, cu numărul de paturi aprobat de către Ministerul Sănătății”, a precizat Ion Mînzînă în timpul ședinței.

# A fost redeschisă Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni

Între timp, pe 23 septembrie, a fost redeschisă Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, după două luni în care a fost închisă din lipsă de personal medical. Prin eforturile combinate ale medicului Mircea Stoian, managerul Spitalului din Mioveni, ale primarului Ion Georgescu, reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Argeş şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-au găsit soluţii pentru detaşarea la Mioveni a mai multor medici şi asistente, personal necesar secţiei ATI. Personalul medical detaşat îi va trata pe pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

”În total, la secţia ATI a Spitalului Orăşenesc Mioveni au fost detaşaţi şapte doctori, dintre care doi provin de la Spitalul Judeţen Argeş, plus cinci medici rezidenţi de la diferite spitale din ţară. Ţin să apreciez deschiderea şi dăruirea celor cinci medici rezidenţi din ţară, care au dorit să vină să lucreze la Spitalul de la Mioveni…”, a precizat doctorul Mircea Stoian, managerul Spitalului din Mioveni.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea