Am intrat în anul penal 2012

Adrian Vasiliu.
A început, de câteva zile, 2012. Anul apocalipsei, dacă ar fi să ne luăm după unele prevestiri. După altele, anul în care vedem schimbări masive în lume, pentru că vor fi alegeri în Statele Unite, la francezi și va fi ales din nou Vladimir Putin președinte al Rusiei. Și, dacă nu se schimbă nimic, vom avea alegeri și noi, în  România. Plus că încă există șanse să avem și noi alegeri, la Argeș, pentru funcția de senator pe colegiul Pitești.
Aceasta va fi de fapt prioritatea întregului an, atât la nivel național, cât și în Argeș. Pentru că acest județ va deveni, pe zi ce trece, un adevărat câmp de bătălie. Mă aștept la lupte mediatice fără precedent, dar mai ales la intervenția masivă a factorului juridic în viața politică. Începutul a fost făcut la final de 2011, cu primarul de la Bascov primind o condamnare de un an cu suspendare pentru înșelăciune, care, chiar dacă nu e definitivă, s-ar putea să-i afecteze serios șansele de a mai ajunge să candideze, lăsând PSD-ul descoperit în comuna de la marginea Piteștiului, altminterea foarte importantă atât electoral, cât și economic.
Va fi, ca să citez un vechi politician, "anul penal 2012", în care justiția va stabili, în cele din urmă, componența listelor electorale. Nu mă îndoiesc că vom avea condamnări, și, culmea, ele nu vor fi doar de o singură parte. Sau cel puțin așa sper, după ce oamenii legii au dat iama în primarii pedeliști cum n-au mai făcut-o cu nimeni. Pe lângă faza cu justiția, însă, vom avea de-a face și cu lupte punctuale pentru cucerirea județului, comună cu comună și chiar stradă cu stradă, pentru că miza este fantastic de mare. Pe de-o parte actualii stăpâni ai județului, pesediștii conduși de Constantin Nicolescu, sprijiniți de colegii liberali și de conservatori, au de partea lor tradiția, organizarea și, de ce nu, faptul că la nivel național sunt în opoziție. Ca să nu mai vorbim de instituțiile de bază ale Argeșului, aflate în mâini pesediste cam dintotdeauna.
De cealaltă parte, pedeliștii sunt flămânzi după putere. Au investit și investesc serios într-o campanie fără precedent în Argeș, iar influența lui Mircea Andrei crește pe zi ce trece. Nu trebuie uitată nici organizarea aproape militărească a PDL atât pe plan național, cât și pe plan județean, recunoscută chiar și de unul din aliații pedeliștilor, țărănistul Aurelian Pavelescu, care vorbea de acest partid ca de unul “cazon”. Problema principală a PDL va fi însă faptul că la nivel național guvernarea nu arată prea bine, iar 2012 nu prevestește mari îmbunătățiri din această parte. Acestea vor fi taberele principale, iar restul lumii se va ralia de-o parte sau de alta. Miza: Culoarea județului. Adică, mai pe șleau, viasța noastră, a tuturor argeșenilor, care ar putea rămâne ca acum sau ar putea fi altfel. Mai bună sau, că este posibil, mai rea. Așa că se anunță un an interesant, poate cel mai interesant din ultimii destui ani. Deci, vorba unui președinte de partid, stați pe-aproape să vedeți, că nici nu știți ce pierdeți!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea