Consilierii județeni solicită creșterea perioadelor de garanție pentru proiectele de infrastructură

În județul Argeș, în luna septembrie, s-a predat amplasamentului către constructor pentru realizarea obiectivului :”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM la Lunca Corbului și Costești”. Pornind de la acest proiect de infrastructură, care va avea doar trei ani de garanție a lucrărilor, consilierul județean Bogdan Ivan a ridicat, într-o ședință a CJ Argeș următoarea situație:

 

„Am ajuns la concluzie cu toții în comisie că ar fi mai bine perioada de garanție să fie ceva mai mare. Observăm că pentru această investiție, perioada de garanție este de 3 ani, poate o perioadă de 5 ani ar fi cu mult mai bună, pe de o parte, pe de altă parte factorii executivi de decizie din consiliul județean ne-au explicat la comisie că, din păcate, pe drumurile județene pe care consiliul județean le administrează, nu se respectă de către diferiți agenți economici tonajul maxim și atunci ar fi bine să existe o mai bună colaborare cu cei de la Poliție pentru că înțeleg că și din cauza aceasta drumurile județene se deteriorează foarte repede”, a precizat Bogdan Ivan.

 

În schimb, consilierul județean Narcis Sofianu susține că se lucrează la un proiect de hotărâre care să stabilească concret atribuțiile de constatare a contravențiilor în ceea ce privește depășirea limitelor maxime admise pe sectorul de drum județean. „Așa cum am mai spus, în prezent lucrăm la un proiect de hotărâre, sper să fie toată lumea de acord, noi la Consiliul Județean Argeș n-am delegat încă atribuțiile de constatare a contravențiilor în ceea ce privește depășirile gabaritice , nu numai de tonaj dar și de volum, inălțime și tot ce vreți pe drumurile județene și cei de la drumuri județene nu pot să constate contravențiile, nu au voie să aplice sancțiun chiar dacă în mod evident se văd mașini care depășesc tonajul. Sper ca pentru următoarea ședință ordinară să-l depun pentru dezbatere și să vină toții colegii cu îmbunătațiri sau observații. În județele din jurul Argeșului, posibilitatea de a constata contravențiile a fost delegată de către Președintele Consiliului Județean prin hotărâre de consiliu”, a susținut Narcis Sofianu.

La discuție a intervenit și președintele Ion Mînzînă:„Noi punem pe toate drumurile județene tonajul respectiv acceptat de lege și a doua zi ne trezim că trebuie să-l punem din nou și iarăși din nou. Din păcate asta este o problema gravă, mai ales că exista riscul cu aceste mari șantiere din județul Argeș să avem o deteriorare rapidă a tuturor drumurilor județene pentru că acolo se va veni cu un aport ce înseamnă pietriș, pământ și așa mai departe, fiecare firma va dori să supraliciteze utilajele pentru a obține un profit cât mai mare. Aceste amendamente corecte și pertinente le putem lua în discuție pentru viitor”.

Valoarea totală a investiției ”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), KM 48+975 – 59+287, L=10,312 KM la Lunca Corbului și Costești” este de 25.005.988,00 lei inclusiv T.V.A. Sectorul de drum pe care se execută lucrări are o lungime de  aproximativ 10 km. Durata de execuție a lucrării este de 24 de luni.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea