Proprietarul blocului de lângă Centrul de Afaceri cere despăgubiri uriașe doctorului Irimia

Blocul de 10 etaje din centrul orașului, de lângă Centrul de Afaceri, construit de S.C. Titidan S.R.L., ESTE  FINALIZAT. Nu s-au terminat însă procesele, ceea ce este curios. În 20 martie 2018, firma TITIDAN a obținut, de la Primăria Pitești, Autorizație de Construcție pentru un bloc situat pe Bd. I.C. Brătianu. Construcție căreia i s-au opus mai mulți vecini, în frunte cu Dr. Irimia. Și de aici o serie întreagă de procese care s-au întins până în ziua de azi și care vor mai dura, probabil, ani…

 

În primăvara anului 2019, după o repriză prin Tribunalul Argeș, Curtea de Apel Pitești a admis recursurile formulate de dezvoltatorul S.C. Titidan și primarul Municipiului Pitești împotriva deciziei Tribunalului de suspendare a executării actului administrativ, a efectelor autorizației de construire și a lucrărilor propriu-zise la noul bloc ce se ridică lângă Centrul de Afaceri Forum. E vorba de blocul de 10 etaje contestat de doctorul Tiberiu Irimia. La Tribunalul Vâlcea se judecă însă, pe fond, un nou proces în care dr. Tiberiu Irimia și ceilalți reclamanți din dosarul tranșat de Curtea de Apel Pitești cer suspendarea aceleiași autorizații, a efectelor ei și a lucrărilor.

 

Procesul are ca obiect: ”anulare act administrativ SUSPENDARE efecte AUTORIZAŢIE DE CONSTRUCŢIE NR.191/20.03.2018 + SUSP. LUCRĂRI CONSTRUIRE; ADMIN. EXCEPŢIEI NELEGALITATE H.C.L.336/07.09.2017, CONS. LOC. 204/2004”.

Sunt în lucru expertize, s-au solicitat relații de la  Institutul Naţional al Patrimoniului si către Ministerul Culturii si Identităţii Naţionale pentru a comunica dacă imobilul în litigiu face parte din Situl Urban  Bd.Republicii, având în vedere contradicţiile existente, urmând a fi anexate aceleaşi adrese, precum şi schiţa cadastrală a imobilului. Procesul a avut, la Vâlcea, un ultim termen în data de 7 septembrie, amânările repetate fiind cauzate de lipsa depunerii raportului de expertiză.

În instanţă, într-un proces deschis la Tribunalul Argeș, dezvoltatorul imobiliar S.C. Titidan a precizat că obţinerea autorizaţiei s-a făcut cu respectarea legii şi a deschis o acţiune în răspundere delictuală împotriva reclamanţilor, cerând de la medicii Tiberiu Gabriel Irimia şi Victoria Irimia, precum şi de la clinica acestora despăgubiri de 2.071.750 lei, pe motiv că demersurile judecătorești ale acestora i-ar fi creat prejudicii.  Tribunalul Argeș decide, la începutul acestui an că ” Menţine măsura suspendării judecăţii cauzei dispuse din încheierea din 25.09.2019, în baza disp. art.413 al.1 pct.1 Cod procedură civilă, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.3850/109/2019 aflat în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Vâlcea”.  Iar la Vâlcea încă se judecă…

Proces nou - pretenții de 500.000 despăgubiri

Pe data de 9 septembrie, pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrată o nouă cauză. Obiectul noii cauze: pretenţii plata sumei de 500.000 lei desp. (c/v prejudiciu  suspendare lucrări construcție)

Reclamant este SC Titidan SRL - reprezentat legal prin administrator Ionescu Dana Maria și pârâți Gabriel Petre Irimia, Victoria Irimia și SC Dr. Irimia SRL.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea