Podul de la Căteasca este expertizat

# Râul roade din pilonii de sprijin ai podului

În sfârșit, podul de la Căteasca, cel mai lung pod din Argeș, beneficiază de expertiză. Cursul râului Argeș, pe care îi traversează, în zonă este destul de vijelios. Relieful a fost, practic, modificat de excavatiile haotice din trecut pentru extragerea nisipului și pietrișului. Din cauza faptului că aici nu există praguri de fund, apa erodează pilonii de susținere a podului. Toți specialiștii au afirmat, la unison, că este stringent necesară construirea unui prag de fund și consolidarea pilonilor de susținere.

 

Podul, cel mai lung din județ, a fost construit de ”Zeus”-ul lui Grigore Dobre  pe vremea lui Constantin Nicolescu. Încă de atunci, unul dintre perdanții licitației organizate de CJ Argeș, a pus mâna pe stilou și i-a băgat, pe cei doi, în... cerneală. Pentru că licitația câștigată de prietenul Dobre a fost forțată până la extrem, oferindu-se, pe lângă cel mai mare preț, un termen de garanție de 50 de ani, aducător de puncte suplimentare.

 

E drept, podul a fost construit bine, pentru că se circulă pe el, de zece ani, cu tot felul de utilaje și mașini. Albia râului nu a intrat, atunci, în atenția constructorului. Se caută, acum, soluții suplimentare pentru punerea în siguranță a construcției care asigură legătura între Autostradă și Căteasca, pe de o parte, cu comuna Leordeni și Șoseaua Națională, pe de alta.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea