Rromii din Costești cer primăriei 230.000 lei în instanță

Afacerea ”Șanțul”, în care actorii principali sunt romii din Costești, este departe de a se fi încheiat. Așa cum am mai scris deseori, totul a pornit prin 2011, când CJ Argeș, condus pe atunci de Constantin Nicolescu, a promovat un proiect de integrare socială și de creștere al gradului de ocupare  pentru minorități. Romii trebuiau să sape câțiva kilometri de șanțuri. Aceștia  însă nu au mai așteptat ordinele de începere pentru lucrări, ci s-au apucat de treabă, pe unde li s-a părut loc că ar trebui, chiar și pe drumurile naționale, unde nu aveau voie și nici CJ-ul nu avea jurisdicție.

Au urmat facturi de zeci de miliarde, pentru care primăriile se luptă, iată, de ani, în instanțe, sau, mai rău, așa cum este cazul Primăriei Băbana, s-au trezit cu conturile blocate. Unele unități au ajuns, mai mult de gura romilor, la înțelegeri financiare cu aceștia. Mai pe românește, au plătit ca să scape de scandal și de instanțe. Cei care s-au încăpățânat să arate cu degetul spre lege, au avut, și au în continuare, de-a face cu tertipuri uluitoare inventate de sfătuitori ”bine intenționați” ai romilor. Cesiuni de drepturi litigioase, trecere a creanțelor de pe o firmă pe alta, executor judecătorești, tot tacâmul. Pe fir, în urma unor reclamații depuse, au intrat și câteva instituții ale statului, instituții cu atribuții de cercetare a eventualelor fapte și acte penale. Doar că, spune proverbul, până la Dumnezeu te mănâncă… procedurile.

 

Recent, s-a încheiat un nou proces prin care una din firmele rromilor, S.C. GOLD METAL FIN S.R.L. solicită ”pretenții plata sumei de 230.954,95 lei (130.954 lei creanța principală și 80.000 lei daune interese plus 20.000 lei pen. stabilite provizoriu). Procesul s-a desfășurat la Tribunalul Argeș care, prin Hotărârea nr. 361/2020 : ”Respinge cererea de chemare în judecată în contradictoriu cu pârâta UAT Costești ca neîntemeiată.”

Rromii de la Costești se pare că aui fost nemulțumiți de decizia Tribunalului, așa încât s-au adresat, în data de 7 septembrie 2021, Curții de Apel Pitești. Dosarul nu a primit încă termen.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea