Universitatea Piteşti a început cursurile fizic şi online! Rectorul Chirleşan - REACŢII!

Vineri, 1 octombrie a început un nou an universitar la Universitatea din Piteşti! Festivităţile au avut loc în aer liber, în Piaţa Primăriei, având în vedere că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

La eveniment au participat: Rectorul UPIT, Dumitru Chirleşan, Preşedintele Senatului UPIT, Mihaela Diaconu, primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan, administratorul Piteştiului, Lucreţiu Tudor, consilierul local Ana Stan, vicele CJ, Adrian Bughiu, subprefectul, decani ai facultăţilor din cadrul universităţii. 

Rectorul Dumitru Chirleşan a declarat în luna septembrie că universitatea va funcţiona fizic, atâta timp cât autorităţile competente vor permite acest lucru. Totodată, rectorul a dat posibilitatea fiecărei specializări şi fiecărui an de studiu, de a alege cum anume se vor desfăşura cursurile (fizic sau online), cu condiţia îndeplinirii unei majorităţi de 2/3 plus 1. Exemplu, studenţii din anul I, de la Psihologie, Facultatea de Stiinte ale Educatiei , Stiinte Sociale si Psihologie, specializarea Psihologie vor studia online. De asemenea, mai sunt şi alte specializări în care studenţii au decis că preferă cursurile online, în locul celor cu prezenţă fizică.

Reacţiile studenţilor de la Psihologie nu au întârziat. Majoritatea a decis cursuri online, dar mulţi dintre studenţi au criticat acest lucru. Rectorul Dumitru Chirleşan a încercat să lămurească neînţelegerile:

„Așa cum probabil vă amintiți, am susținut și susțin în continuare varianta de învățământ cu prezență fizică în spatiile de învățământ. Da, cred și eu că interacțiunea directă profesor-student nu poate fi înlocuită cu nicio altă formă de transfer de cunoaștere. Nu informația în sine e problema (fiind disponibilă pe media) ci "dizolvarea" ei în acea subtilă și imaterială substanță pe care o numim "cunoaștere". Dar vremurile sunt așa cum sunt iar varianta aleasă de unele grupuri de studenți (online) este justificată și peste toate cele, democratică. De aceea am cerut vot cu majoritate calificată (2/3 plus 1) tocmai pentru a da greutatea necesară deciziei finale.

Chiar dacă nu îmi place, fiind un adept al democrației, accept ceea ce vor decide studenții, ei fiind pentru noi motivul fundamental de existență profesională. E greu într-adevăr dar atunci când înlocuim democrația cu orice altceva, monștrii ascunși ai societății se activează. Cât despre hibrid, suntem în cursa pentru echipare. Sper să terminăm până la 31.12.2021. Succes tuturor, răbdare, tenacitate și sănătate cu carul...”, a transmit rectorul Chirleşan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea