Cîţu: Profesorii nevaccinaţi se testează pe banii lor! Copilul netestat rămâne în online!

Guvernul a decis ca şcolile din România să rămână deschise şi peste pragul de 6/1000, dar măsurile care se vor aplica în unităţile de învăţământ sunt mult mai restrictive, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Primul-ministru Florin Cîţu a vorbit la televiziunea naţională despre regulile pe care le vor respecta elevii şi dascălii, după ce se va depăşi incidenţa de 6/1000.

În primul rând, s-a vorbit de testarea tuturor elevilor, cu teste pentru salivă. Cine refuză testarea va face cursuri online. Pentru profesori, măsurile sunt mai stricte. Nevaccinaţii vor fi obligaţi să se testeze pe banii lor.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste școli să fie vaccinat sau cel puțin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi și alta e pentru personalul didactic. Acolo vom impune reguli mai ferme, venim cu un proiect de lege care merge în Parlament și va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea să se vaccineze.

Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste și apoi se va vedea care e situația în școala respectivă. Într-o localitate în care ai incidența așa mare probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim și această posibilitate, dacă totuși există această variantă în care să nu fie în școală persoane infectate, să meargă școala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte și apoi se va evalua pe școală.

După această hotărâre a CNSU, vor veni ordinele Ministerului Sănătății și Ministerului Sănătății care vor veni cu mai multe detalii pentru că aici sunt mai multe semne de întrebare referitor la de câte ori se vor testa copiii la școală. Deja am pus aceste teste non-invazive în hotărârea CNSU din această seară, dar aș vrea detaliile să vină de la ei, să spună exact cum se va întâmpla.

Noi încercăm să oferim toate variantele de testare ca școala să meargă în continuare cu prezență fizică. Dacă cineva nu vrea să-și testeze copilul la școală poate s-o facă în altă parte unde are încredere să-l testeze.

Copilul netestat rămâne în online”, a declarat premierul Florin Cîțu la TVR1.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea