Trimiși în judecată, în Argeș, pentru înșelăciune prin metoda „COVID”

# A dat 10.000 de lei unui escroc crezând că fiul său este grav bolnav

Infractorii își diversifică metodele de lucru în funcție de cum evoluează viața de zi cu zi. Aceștia au găsit o nouă medodă de înțelăciune: caută potențiale victime pe care le sună și le solicită diverse sume de bani pe motiv că cineva din familie a fost diagnosticat cu COVID-19 și necesită tratament. Un fel de metodă a „Accidentului”, doar că una mai apropiată de… pandemie.

 

Metodei „COVID”  i-au căzut ca victime și mai multe persoane din Argeș. La începutul lunii septembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au trimis în judecată trei bărbați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cei trei au apelat la metoda „COVID” pentru a înșela doi argeșeni.

 

Între 6-7 ianuarie 2021, aceștia au reușit să creeze un prejudiciu de 10.000 lei prin noua metodă. Au reușit să inducă în eroare două persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, prin folosirea de nume și calități false, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, respectiv le-a spus că este fiul lor, că este infectat cu SARS COV 2 și internat la spital și că are nevoie urgentă de o sumă de bani în vederea achiziționării unui aparat de respirație artificială. O persoană din Argeș a căzut în capcana infractorilor și le-a remis acestora 10.000 de lei, crezând că sunt bani pentru fiul ei. Modul în care inculpații au convins-o pe victimă să le ofere banii este unul foarte bine pus la punct. După ce presupusul fiu le-a explicat situația gravă în care se află, acesta oferă telefonul mobil unei alte persoane care se recomandă ca fiind doctor. El le reamintește victimei de situația gravă în care se află fiul acesteia și că este nevoie urgent de o sumă de bani.  Falsul doctor susține apoi că va trimite un asistent medical spre domiciliul victimei pentru a ridica suma de bani. În urma discuției telefonice, inculpații află de la victime atât informații personale despre presupusul copil al acestora cât și adresa lor de domiciliul. Inculpații o țin la telefon pe victimă, în toată această perioadă, până când falsul asistent medical ajunge la locuința ei. În acest fel i se îngrădește acesteia să ia legătura cu membrii familiei sale și să afle adevărul. După ce a fost păcălită, victima a anunțat poliția. Un alt caz, a  avut loc la o zi distanță de primul. De această dată, victima a fost oprită de membrii familiei chiar în momentul în care voia să le înmâneze banii infractorilor. Aceștia au anunțat poliția, iar în cele din urmă escrocii au fost depistați.

Poliția avertizează

 

„În cazul în care primiți un astfel de apel de la un necunoscut, vă sfătuim să nu oferiți date personale sau informații despre adresa la care locuiți, indiferent de calitatea pe care o invocă acesta, nu îi trimiteți bani și luați legătura cu membrul familiei despre care se susține că ar fi diagnosticat cu COVID. Dacă suspectați că ați putea fi victima unei infracțiuni de înșelăciune, sunați la 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție”, transmit reprezentanți ai Poliției Române.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea