Pedeapsă uriașă pentru un argeșean care și-a batjocorit propria fată

 

Un caz înfiorător a fost descoperit de anchetatori, pe parcursul anilor 2019-2020, în comuna Poiana Lacului, unde o fetiță ar fi fost batjocorită în mai multe rânduri de tatăl și fratele mai mare.  Curtea de Apel Pitești l-a condamnat, la sfârșitul lunii septembrie 2021 pe Ionel Marin, tătăl a șapte copii, la o pedeapsă de 26 de ani și cinci luni de închisoare, cu executare.

 

Acesta este acuzat că și-a batjocorit fata, timp de mai mulți ani. Inculpatul a fost acuzat de viol și rele tratamente aplicate minorului, probele de la dosarul penal fiind zdrobitoare împotriva lui.

 

 

# A primit o pedeapsă de 26 de ani și 5 luni de închisoare

Deși, în primă instanță, inculpatul a primit doar 18 ani și 9 luni de închisoare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a făcut apel, iar Curtea de Apel Pitești l-a admis. În cele din urmă, judecătorii i-au aplicat pedeapsa cea mai grea, de 10 ani de închisoare, pentru fapta de viol, la care a adăugat o treime din suma celorlalte pedepse plus revocarea suspendării unei pedepse de 3 ani închisoare, rezultând condamnarea de 26 de ani și 5 luni în regim de detenție.

„Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 18 ani și 9 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente şi înlătură sporul de 8 ani și 9 luni, respectiv dispoziţiile art. 86/4 c.pen. din 1968 referitoare la revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 1471/22.05.2015 pronunțată de Judecătoria Pitești, cu toate consecinţele. Majorează cele șapte pedepse aplicate inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului prev. de art. 197 c.pen. cu aplic. art.41 alin.1 şi art. 43 alin. 2 c.pen., de la câte 3 ani la câte 5 ani închisoare. Recontopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 13 ani și 5 luni, în total pedeapsa de 23 de ani și 5 luni închisoare. Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului (…) şi dispune executarea acesteia alăturat de pedeapsa de 23 de ani și 5 luni închisoare, în total pedeapsa principală rezultantă de 26 de ani și 5 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. Deduce la zi prevenţia inculpatului. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul MARIN IONEL,în prezent aflat în PNT Mioveni, împotriva aceleiaşi sentinţe”, se arată în hotărârea instanței. Decizia este una definitivă. Pe lângă pedeapsa exemplară, inculpatul a fost decăzut din drepturile părintești.

# Coșmarul fetei a început când avea 10 ani

Dacă la în­ceput fata nu a se­sizat decât abuzu­rile fratelui, după ce a ajuns într-un centru de plasa­ment, ea a povestit despre traumele suferite spunând că şi tatăl ei a violat-o! Copila avea 10 ani când a început coşmarul. În noiembrie 2019, fetița, pe atunci în vârstă de 11 ani, a reclamat la Poliţie că fratele în vârstă de 16 ani, a forţat-o de mai multe ori să întreţină relaţii sexuale. Ancheta a stabilit că într-adevăr, minora fusese abuzată sexual de la vârsta de 10 ani iar minorul a fost arestat preventiv, iar în mai 2020 a fost condamnat definitiv la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată. Deşi la acel moment fetiţa nu a spus că a fost abuzată și de tată, în cele din urmă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au demonstrat că tatăl, care ar fi trebuit să îşi ocrotească şi să îşi educe copiii, îi neglija, îi bătea şi îi ţinea în condiţii mizere.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, bărbatul și-ar fi agresat fizic toți cei șapte copii și ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră. Pentru administrea probatoriului, în cursul zilei de 22 septembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză”, se arăta într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.



 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea