Cristina Stocheci: „Acces nediscriminatoriu și pentru bolnavii cronici!”

Senatorul PSD de Argeș, Cristina Stocheci a ridicat problema bolnavilor cronici care rămân netratați din cauza prioritizării bolnavilor de COVID precum și din cauza alocării, de către actuala guvernare, a majorității resurselor medicale către această afecțiune singulară.

Cristina Stocheci: ”PSD solicită soluții urgente pentru accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate atât pentru pacienții COVID, cât și pentru bolnavii cronici

Apelul disperat făcut de guvernul Cîțu pentru activarea mecanismului de protecție civilă privind transportul pacienților și aprovizionarea cu medicamente specifice, precum și realitatea cruntă că nu mai există niciun pat liber la ATI, reprezintă practic recunoașterea publică a eșecului acestui guvern.

 

Prin urmare, având în vedere că guvernul demis este incapabil să găsească soluții la criza pe care tocmai el a provocat-o, PSD solicită Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului ca, împreună cu președinții celor două Comisii de Sănătate din Cameră și Senat, să-i convoace pe ministrul Sănătății Cseke Attila și pe șeful DSU Raed Arafat, pentru a găsi soluții urgente pentru accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate atât pentru pacienți COVID, cât și pentru bolnavii cronici.

 

PSD consideră că este imperativ necesar ca guvernul să renunțe la măsura criminală a interzicerii internărilor bolnavilor cronici în spitale. Cât de dăunătoare a fost și anul trecut această decizie o dovedesc statisticile din perioada octombrie - decembrie anul trecut care arată clar o mortalitate excesivă, de peste 6000 persoane/ lună, în rândul românilor neinfectați cu COVID.

PSD susține total apelul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România care solicită autorităţilor să revină asupra deciziei de a suspenda pentru 30 de zile internările şi intervențiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe!

Este inadmisibil ca guvernarea actuală să pună în pericol viața pacienților cronici pentru că nu a făcut nimic luni de zile, preocupată fiind doar de campanii electorale. Bolnavii de COVID au nevoie de soluții, dar nu cu prețul sacrificării bolnavilor cronici!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea