Atenție de la cine închiriați locuințe! Agent imobiliar, cercetat pentru înșelăciune

# A creat un prejudiciu de 55.000 de lei

Atenție, argeșeni, de la cine închiriați locuințe! Un agent imobiliar a pus pe jar mai multe persoane din Argeș reușind să încheie mai multe contracte de închiriere sau de comision, însă imobilele pe care le-a prezentat ca fiind disponibile, în realitate erau deja închiriate sau nu făceau obiectul închirierii. Prin această modalitate a creat prejudicii în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Agentul imobiliar Mihai Ionuț Jurubiță a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în luna august 2021, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 26 august 2021. Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie 2020-iunie 2021, acesta a indus în eroare un număr de 14 persoane fizice sau juridice, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte nereale.

Sub paravanul unei agenții imobiliare, inculpatul posta anunțuri de închiriere pe diverse platforme de specialitate, folosind diferite nume de contact pentru a evita anumite recenzii negative din partea persoanelor înșelate.

Din cercetările procurorilor reiese că inculpatul mergea cu diferite persoane interesate să vizioneze imobilul, fără ca proprietarii să fie anunțați, deși unii dintre ei au solicitat să fie înștiințați la fiecare vizionare și chiar prezenți când aceasta are loc. Având cheia de la ușa de acces, inculpatul prezenta potențialilor chiriași apartamentul și folosind un contract tipizat încasa de la clienți diferite sume de bani cu titlu de chirie, sume pe care nu le remitea proprietarilor. Un alt mod de operare folosit de inculpat consta în oferirea spre închiriere a aceluiași apartament către persoane diferite. Acesta folosea contractele de închiriere/comision doar pentru a câștiga încrederea potențialilor chiriași. Convinși de acesta, oamenii ofereau diferite sume ca avans, doar că, în momentul în care trebuia să se mute în noua locuință, agentul imobiliar fie nu le mai răspundea la telefon, fie le spunea că proprietarul apartamentului nu mai dorește să îl închirieze. Oamenilor li se promitea restituirea sumelor oferite, doar că acest lucru nu se mai întâmpla. În urma activității infracționale a inculpatului, au rezultat mai multe plângeri penale și nu mai puțin de două dosare penale, unul în 2020 și altul în 2021, înregistrate la Judecătoria Pitești.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea