Crește prețul gigacaloriei la Pitești

 

# Marți, 19 octombrie, țedință importantă de Consiliu Local Pitești

În această săptămână, pe 19 octombrie, se va desfășura o ședință extraordinară de Consiliu Local Pitești, care va avea cinci proiecte inițiate de primarul Cristian Gentea. Consilierii locali se vor întâlni pentru a stabili ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei plătit de piteșteni în această iarnă, în urma creșterii masive a costurilor cu energia electrică și gazele. Aleșii locali urmează să decidă dacă vor majora prețul la energia termică furnizată în sistem centralizat pentru populație. Noul preț propus, conform, proiectului de hotărâre, este de 385 de lei, cu TVA, pe gigacalorie, preț ce va intra în vigoare odată cu aprobarea proiectului.

În prezent, prețul suportat de populație este de 260 de lei pe gigacalorie, ceea ce înseamnă o creștere de 125 de lei/Gcal. Menționăm că dacă proiectul de hotărâre va trece se va aproba și subvenționarea din bugetul local al municipiului Pitești a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației. Prețul local mediu pentru energia termică furnizată populației din municipiu, indiferent de sursa de producere, va fi de 645,30 lei/Gcal, dacă proiectul de hotărâre va trece așa cum a fost propus.

De asemenea, consilierii locali urmează să aprobe următoarele:

- prețul local de 527,72 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru activitatea de producere a energiei termice pe bază de gaze naturale, în centralele de cvartal și pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice sub formă de apă fierbinte, pentru municipiu, destinată populației, agenților economici și instituțiilor publice.

- prețul local de 552,07 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru activitatea de producere pe bază de gaze naturale, în centrale termice de zonă și pentru serviciile de transport, distribuție și furnizare a energiei termice destinată populației, agenților economici și instituțiilor publice din Pitești;

- pentru energia termică furnizată agenților economici și instituțiilor publice, indiferent de sursa de producere, prețul local mediu va fi de 542,27 lei/Gcal;

- pentru energia termică furnizată populației din municipiu, indiferent de sursa de producere, prețul local mediu va fi de 645,30 lei/Gcal.

Se va preda Ministerului Dezvoltării amplasamentul pentru realizarea unei noi creșe

Un alt proiect de hotărâre vizează predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării de către CNI a unei noi creșe. Este vorba despre proiectul ”Construire creșă medie”,pe b-dul Eroilor nr.4-6.

Ordinea de zi a proiectelor

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea prețurilor locale la serviciile publice de alimentare cu energie termică, practicate de către Termo Calor Confort SA Pitești pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Pitești.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea prețului local al energiei termice facturate populației din municipiul Pitești.

3. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivelor de investiții ”Proiect tip ”Construire creșă medie”, b-dul Eroilor nr.4-6, Colegiul Economic Maria Teiuleanu, municipiul Pitești, județul Argeș.”

4. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Profilului Consiliului de Administrație și a Profilului candidatului pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație la Societatea Termo Calor Confort SA.

5. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind alegerea președintelui de ședință.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea