Furt de apă masiv - identificat de reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. în Pitești și Bascov

Deşi reprezentanții S.C. Apă Canal 2000 S.A. au prezentat de mai multe ori riscurile şi sancţiunile la care se expun utilizatorii serviciului de alimentare cu apă care utilizează branşamente ilegale, acţiunile de control din ultima saptămână demonstrează că furtul de apă se menţine la cote ridicate.

Astfel, în intervalul 4 – 13 octombrie 2021, reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat mai multe neconformităţi la utilizatori casnici din str. Baloteşti – Municipiul Piteşti şi din str. Lăbuşeşti – Comuna Bascov, şi anume: sigilii rupte, apometre blocate, by-pass-uri, alte lucrări clandestine de ocolire a contorului şi racorduri de canalizare clandestine, utilizate fără relaţie contractuală.

„Pentru exemplificare, vom prezenta 3 situaţii care au în comun următoarele elemente: proprietăţi impresionante cu solarii, grădini de legume, gazon şi un consum de apă care în anumite perioade nu depăşeste 1 m.c. pe lună.

La data de 04.10.2021, la un utilizator din strada Lăbuşeşti – Bascov, echipa de control a operatorului a identificat o lucrare clandestină de ocolire a contorului. În acest caz, branşamentul ilegal a fost identificat fără efort, fiind vizibil în căminul de apometru.

La data de 07.10.2021 şi respectiv 13.10.2021 echipele Serviciului Control din cadrul S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat prin săpătură înainte de apometru alte două branşamente ilegale la două proprietăţi din strada Baloteşti – Piteşti. Toate branşamentele ilegale sunt desfiinţate pe loc de echipele S.C. Apă Canal 2000 S.A., lucrările fiind suportate de utilizatorii în cauză”, informează S.C. Apă Canal 2000 S.A .

Proprietarii imobilelor verificate vor achita către societate o cantitate suplimentară de apă şi canalizare, calculate în sistem pauşal, retroactiv, vor suporta contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentelor clandestine, riscând de asemenea şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale, care afectează atât operatorul, cât şi ceilalţi utilizatori din zonă, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. vor continua verificările la locaţiile cu consum de apă redus, atât în Municipiul Piteşti şi Comuna Bascov, cât şi în celelalte localităţi din aria de operare.

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea