A schimbat autoturismul cu TIR-ul pentru a transporta țigări de contrabandă. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

# Prinși în flagrant cu aproape 1,5 milioane de țigarete

Traficul cu ţigări de contrabandă este un fenomen care se menţine în continuare la cote alarmante. O captură impresionantă de țigări netimbrate a fost făcută de polițiștii din cadrul Secţiei Rurale Bascov, în martie 2020, în plină pandemie de coronavirus. Oamenii legii au depistat în flagrant mai mulți bărbaţi în timp ce descărcau de zor, marfă dintr-un TIR. Indivizii erau contrabandişti, fiind depistați cu 148 de baxuri de ţigări netimbrate, adică 1.480.000 de țigarete.  Procuorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane, un cetățean străin, din Belarus, și doi argeșeni pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Dosarul a fost înregistrat pe 8 octombrie 2021 pe rolul Judecătoriei Pitești.

Au adus cu TIR-ul țigări netimbrate

Bărbatul din Belarus, S.D., este acuzat că în data de 27 martie 2020 a introdus în România, din Ucraina, prin punct de trecere al frontierei de stat, prin sustragere de la controlul vamal, bunuri accizabile care trebuiau plasate sub un regim vamal, respectiv cantitatea totală de 1.480.000 țigarete, fără timbru eliberat de autoritățile românești, pe care le-a deținut și transportat până în comuna Bascov, unde a predat către unul dintre inculpați cantitatea totală de 860.000 de țigarete, fapt ce întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de contrabandă, în moalitatea deținerii, transportării și predării țigărilor.

Cel de-al doilea inculpat, E.M. este acuzat de procurori că a deținut și preluat de la cetățeanul străin bunuri care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.

Cel de-al treilea inculpat, P.V.I., este acuzat de procurori că a pus la punct întreaga operațiune. Încă de la sfârșitul anului 2019, acesta l-ar fi determinat cu intenție pe inculpatul E.M. să săvârșească infracțiunea de contrabandă, convingându-l să ia legătura cu inculpatul S.D., din Belarus, pentru ca acesta să introducă în mod fraudulos în țară țigări netimbrate, prin sustragerea de la controlul vamal. În cele din urmă, țigările ar fi fost achiziționate de acesta. De asemenea, bărbatul a fost prins și el în flagrant de polițiști, pe 27 martie 2020. Conform procurorilor, el ar fi pus la dispoziția celorlalți inculpați o autoutilară în care să fie transportate țigările de contrabandă, indicând și locul de transport a acestora.

A săvârșit infracțiunea la două luni după ce a fost condamnat pentru contrabandă

În noul dosar, P.V.I. este acuzat de procurori de instigare la infracțiunea de contrabandă, faptă comisă în stare de recidivă postcondamnatorie. Bărbatul ar fi săvârșit noua faptă la două luni după ce a fost condamnat, prin hotărâre definitivă. În ianuarie 2020, acesta a primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În vechiul dosar, argeșeanul era acuzat că ar fi deținut o cantitate de peste 62.000 de țigarete de contrabandă într-un autoturism. Se pare că acesta a schimbat, între timp, autoturismul cu tirul, fiind depistat la timp de polițiști în timp ce voia să cumpere o cantitate mult mai mare de țigări de contrabandă, mai precis 1.480.000 de țigarete. În acest fel a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 1.000.000 de lei. Statul român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea