Florin Cîţu: „Pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde şi în magazine”

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat că în România ar trebui să se introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru circulaţie, dar  şi pentru intrarea în magazine. După logica lui Cîţu, nevaccinaţii, netestaţii, dar şi cei care nu au trecut prin boală trebuie să stea acasă şi chiar să rabde de foame. Şeful DSU, Raed Arafat, nuanţează declaraţiile primului ministru şi spune că certificatul verde ar putea fi folosit doar în magazinele neesenţiale.

 

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă.

 

Aceasta nu este o restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat... Deci sunt 3 variante. Aş merge pe ideea folosirii certificatului verde şi în magazine.”, a spus Cîţu, la Antena3.

Explicaţiile lui Raed Arafat pe acest subiect au fost ceva mai nuanţate:

“Am avut o discuţie cu dânsul (n.red: Florin Cîţu), nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ, în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea