Expoziție de fotografie dedicată Regelui Mihai al României la Biblioteca Județeană

La început, o copilărie fericită, umbrită de despărțirea păinților, o urcare pe tron la nici 6 ani, o adolescență plină de însingurare, aflată sub supravegherea severă a tatălui, o revenire la tron, în prezența apăsătoare a mareșalului Antonescu, o abdicare forțată și o așteptare cât o viață.

„Mihai I – 100” se intitulează expoziția de reproduceri fotografice, din revistele România ilustrată (1928), Ilustrațiunea română, Realitatea ilustrată (1928, 1929, 1930, 1935, 1936, 1937), dedicată Regelui Mihai al României (25 octombrie 1921-5 decembrie 2017), la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

Fotografiile, în număr de 24, alb-negru și color, realizate, î n mare parte de Iosif Berman, fotograful oficial al Casei Regale, conțin imagini reprezentative din copilăria și adolescența Regelui Mihai, ultimul rege al românilor. Expoziția cuprinde secvențe din copilăria fericită, la împlinirea vârstei de 7 ani alături de trenul electric, primit în dar, primul autograf, conducând automobilul electric. Instantanee ce îl surprind pe rege în vacanță, alături de Principesa Mamă Elena sau Prințul Filip al Greciei. Imagini ce îl prezintă, alături de Regina Maria și Principesa Mamă Elena, participând la diverse ceremonii.

Câteva imagini îl surprind în perioada în care a avut titlul de Mare Voievod de Alba Iulia, la orele de studiu, la Clasa Palatină, alături de colegi, străjer, cercetaș, alături de câinele său, în cadrul unor vizite în țară și străinătate, însoțindu-și tatăl, pe Regele Carol al II-lea, la partidele de vânătoare. Apare lângă automobilul de marcă engleză, dăruit de Ministerul Aerului și Marinei, la împlinirea vârstei de 16 ani, după ce a fost înaintat la gradul de sublocotenent.

Expoziția, realizată de Secția de Presă și Legislație, deschisă la etajul al II-lea, în holul central al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, poate fi vizitată până la sfârșitul lunii decembrie 2021.

Ciucă Iuliana,

bibliotecar

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea