PSD a fost citat în dosarul fostului deputat Mircea Drăghici

Începe judecarea recursului în casaţie declarat de Mircea Drăghici, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2021, la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil.Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Fostul deputat a apelat la toate căile posibile pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a fi repus în libertate. Acesta a contestat în instanță condamnarea primită. Săptămâna trecută, ÎCCJ a admis în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Drăghici. Atât fostul parlamentar argeșean cât și partidul din care a făcut parte, PSD fiind parte vătămată în dosar, au fost citați la termenul din 22 noiembrie, la ÎCCJ.

„În temeiul art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva deciziei penale nr. 227 din data de 1 iulie 2021 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 340/1/2021. Trimite cauza Completului de 5 Judecători - Penal 2 - 2021, în vederea judecării recursului în casaţie declarat de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 noiembrie 2021, pentru când vor fi citaţi recurentul inculpat Drăghici Mircea Gheorghe şi intimata persoană vătămată Partidul Social Democrat. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai recurentului inculpat Drăghici Mircea Gheorghe. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea