Campania de depistare a leziunilor de col uterin de la Mioveni se bucură de un real succes!

Pe 20 octombrie, 71 de femei au fost testate gratuit cu teste Babeș Papanicolau și HPV, în cadrul celei de-a doua etape a programului de depistare a leziunilor de col uterin, ce se desfășoară la Mioveni. Reamintim că în urmă cu două săptămâni, alte 81 de femei au beneficiat de aceaste testări.

Programul s-a adresat femeilor din Mioveni, în special celor din categoriile vulnerabile, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, iar testările s-au efectuat într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Asistenţa medicală fost asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”(INSMC).

Programul este finanțat din fonduri europene și este implementat de INSMC, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate și Primăria orașului Mioveni. Având în vedere situația pandemică actuală, cea de-a treia etapă de testare va avea loc în luna noiembrie.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea