Paza la Gara Pitești și la Depoul Pitești costă aproape 100.000 de euro

Sucursala Regională Craiova a achiziționat, recent, servicii de pază la Depoul de cale ferată Pitești și la Gara Pitești în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro. Câștigătoarea contractului „Servicii de Pază la Depoul CF Pitești” a fost desemnată firma Fortuna Security, reprezentată de Sergiu-Cicerone Grigoras. Prin acest contract se urmărește asigurarea integrității și inventarului locomotivelor, clădirilor precum și evitarea sustragerii de combustibil și uleiuri. De asemenea este necesară asigurarea pazei bunurilor și persoanelor din incinta unității și reglementarea accesului persoanelor și mijloacelor de transport auto. Valoarea contractului,  valabil un an, este de 233.892 lei, fără TVA, acesta fiind semnat la sfârșitul lunii august.

„În medie, stația Pitești este tranzitată de un număr de peste 5.000 de călători în 24 de ore”

De asemenea, Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru pază și la Gara Pitești, pentru un an de zile. Pe 1 octombrie 2021, a fost desemnată câștigătoare firma SGPI Security Force, reprezentată legal prin Marin Gabriel-Mirel. Contractul are o valoare de 238.096,8  lei, fără TVA, și este valabil 12 luni.

„În medie, stația Pitești este tranzitată de un număr de peste 5.000 de călători în 24 de ore (călători sosiți și expediați), iar programul de lucru la casele de bilete este permanent. În urma lucrărilor de modernizare la această stație, pentru aducerea la standarde europene, au fost făcute lucrări constând în: amenajare săli de așteptare și spații destinate pentru ”Mama și copilul”, cu dotările necesare, spații comerciale, sisteme electronice de informare a călătorilor, accesul în holul caselor de bilete este deschis permanent și se face prin uși acționate cu celulă fotoelectrică, scări rulante pentru facilitarea accesului în sălile de așteptare. În sezonul de iarnă, microclimatul este asigurat permanent prin centralele proprii, existând posibilitatea ca persoanele fără adăpost să transforme zone din gară în spații de locuit temporar. Toate obiectivele enumerate necesită o supraveghere permanentă care se poate realiză numai prin serviciile prestate de o firmă specializată. Desfășurarea activitătii de pază cu firme specializate a fost benefică prin: reducerea furturilor din patrimoniul stațiilor CF; reducerea pagubelor produse beneficiarului de persoane în stare de ebrietate sau cerșetori, ca urmare a unor infracțiuni, distrugeri de bunuri, vandalism etc; s-au îndepărtat persoanele fără adăpost din sălile de așteptare și holurile stațiilor CF; prestatorul a suportat toate pagubele produse beneficiarului ca urmare a unor infracțiuni, contravenții produse de autori care au rămas necunoscuți”, se arată în anunțul de licitație de pe SICAP.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea