Ludovic Orban: „Îmi voi da demisia din grupul parlamentar PNL”

# Miuţescule, ce gânduri ai?

Supărat pe viaţă, fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a anunţat că va demisiona din grupul parlamentar PNL, după ce şeful statului, Klaus Iohannis, l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru. De remarcat, după ce a pierdut la Congresul din 25 septembrie, Orban a anunţat că e posibil să plece din partid, iar surse din anturajul său au declarat că Sică se pregăteşte să-şi facă partid alături de oamenii de taină, care i-au rămas alături. Printre ei se numără şi Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

Cum zilele lui Miuţescu la conducerea filialei judeţene a PNL sunt numărate, ar fi posibil să i se alăture lui Orban. Mai ales că este greu de crezut că Miuţescu mai pupă vreun mandat de parlamentar după 2024, pe listele PNL.

 

Pe de altă parte, nu uităm că, în trecut, Miuţescu a pierdut partidul în faţa lui Iani Popa, dar nu a renunţat la calitatea de membru PNL. A rămas în umbră, fără să mai ocupe funcţii publice, şi a revenit în 2017, cu forţe proaspete, din nou la cârma partidului.

Revenind la Ludovic Orban, acesta a declarat într-o emisiune TV, difuzată de B1:

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineaţă (joi, 21 octombrie, n.red.) la ora 10 la simulacrul de BPN al PNL, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL în conducerea impusă de Klaus Iohannis. Decizia fost luată aseară (miercuri, 20 octombrie, n.red.) în întâlnirea de la Vila Lac unde au participat puţini oameni la o întâlnire cu Iohannis.

Până la urmă au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele. Practic, PNL nu mai există. PNL este o prelungire care nu mai ţine cont de părerile românilor, fără coloană vertebrală şi care primeşte dictatele. Înainte de Congres noi luasem o altă decizie, că nu facem nicio înţelegere cu PSD. Formula firească era să încerci să refaci coaliţia.

Pentru mine, decizia lui Iohannis de a a-l impune pe Ciucă la înţelegerea cu PSD reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care l-au votat pe Iohannis şi PNL-ul. Eu categoric nu voi vota pentru guvernul Ciucă. Săptămâna viitoare (în această săptămână, n.red.) îmi voi da demisia din grupul parlamentar PNL.”

P.S.: Un lucru e cert! La acest moment, Miuţescu ştie bine ce are de făcut. A discutat cu Orban, cunoaşte planurile fostului lider al PNL, dar nu suflă o vorbă. Orban e încă un personaj politic important care, prin plecarea sa, va strica ploile în partid. Iar Miuţescu, aflat în derivă, are nevoie de un comandant care să-l ducă la mal.




Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea