Noi martori, audiaţi în dosarul în care e anchetat fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu!

# Boureanu ar fi obţinut ilegal 2.111.799 euro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a audiat noi martori în dosarul de mare corupție în care sunt cercetaţi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geaonă, fost angajat în minister și fost director al unei bănci. La data faptelor, Boureanu era preşedinte al PDL Argeş, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, dar şi parlamentar de Argeş.

La mijloc sunt infracțiuni de corupție, petrecute timp de 12 ani, în perioada 2005 - 2017 în legătură cu derularea contractelor de lucrări de reabilitare a tronsonului de cale ferată București - Constanța. Acuzat de trafic de influenţă, Boureanu ar fi obţinut sume frumuşele de bani alături de Vlădescu (care este acuzat de luare de mită și trafic de influență) şi Ionuţ Costea, cumnatul lui Geoană (acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită), pentru a derula plățile către compania austriacă Swietelsky ce se ocupa cu reabilitarea tronsonului de cale ferată.

 

Procurorii DNA vorbesc de bani încasaţi ilegal, sub formă de comision, care se ridică la milioane de euro.

Anchetarorii vorbesc despre faptul că fostul deputat Boureanu a primit 2.111.799 euro.

Martorii citaţi au explicat în faţa magistraţilor de la ÎCCJ care erau mecanisemele care se foloseau la vremea petrecerii faptelor, pentru deblocarea finanțării plăților către compania austriacă Swietelsky, cea care se ocupa de reabilitarea unora dintre tronsoanele de cale ferată de pe ruta București-Constanța, în perioada în care un drum către mare ajungea să dureze și până la zece ore., potrivit Stiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea