Peste 400 de elevi argeșeni benefiază de bursa „Bani de liceu”

La nivel național peste 22 de mii de liceeni vor beneficia de bursa „Bani de liceu” în anul școlar 2021 – 2022, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Fiecare elev beneficiar va primi 250 lei/lună pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe durata pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

În acest an școlar, 22.853 de liceeni beneficiază de bursa „Bani de liceu”. Sumele aferente lunilor septembrie și octombrie 2021 vor fi plătite cumulat până la sfârșitul lunii noiembrie 2021, conform site-ului Ministerului Educației.

Cei mai mulți elevi care vor primi această bursă sunt din: Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani, Dolj și Vrancea. În Argeș doar 405 elevi sunt beneficiari ai acestei burse. Din acest punct de vedere, județul nostru se află abia pe locul 18 la nivel național.

Conform Hotărârii de Guvern 712/2018, beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Sunt elegibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea