Piteștiul - exemplu de bună practică în parteneriatul administrației cu mediul de afaceri!

Acord de parteneriat strategic la nivelul județului Argeș! Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a participat, ca inițiator, la semnarea Acordului de Parteneriat între organizațiile patronale și corpurile profesionale din județul Argeș care doresc să-și unească eforturile în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor săi. Semnatarii sunt, alături de UNPR, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret „Zimbrul Carpatin”, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Baroul Argeș.

 

Argeșul devine al 27-lea județ din România în care se constituie formal parteneriatul celui mai puternic pol de influență pentru mediul economic, cu 157 de membri, asociații patronale sau corpuri profesionale! La semnarea acestui Acord au participat, ca reprezentanți ai mediului administrativ, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

 

După întâlnirea de constituire a parteneriatului strategic la nivel județean, președintele UNPR, Ioan Lucian, a făcut o vizită de curtoazie primarului Cristian Gentea, edil care este, conform declarației președintelui Ioan Lucian, un exemplu de bună practică în topul administrației locale din România și alături de care, în luna mai 2021, la Pitești, s-a făcut primul pas în strategia de dezvoltare reală a parteneriatul public-privat: s-a constituit, în 12 mai 2021, Comisia Economică Consultativă, pe modelul practicii Oradea.

Astfel, municipalitatea piteșteană a câștigat o comisie consultativă, pe lângă Consiliul Local, care să analizeze și să emită opinii asupra proiectelor de hotărâre cu relevanță asupra mediului de afaceri, privind impozitele, taxele locale, bugetul municipiului, atragerea de fonduri nerambursabile și stimularea investițiilor locale. La întâlnirea de la primărie au participat și Vali Ioana, președintele UNPR Argeș, viceprimarul Gelu Tofan, administratorul public Lucrețiu Tudor și senatorul Ovidiu Puiu. Administrația piteșteană va face o vizită la Oradea pentru un schimb de experiență în bune practici.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea