SEdC Mioveni - Recomandări pentru protejarea instalațiilor de apă în sezonul rece

În sezonul rece trecut, colegii noștri de la apă-canal au intervenit foarte des pentru înlocuirea apometrelor defectate din cauza înghețului. De aceea, dorim să vă aducem la cunoștință câteva recomandări pentru a nu întâmpina probleme.

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și a contorului care vă deservește și protejarea acestuia, inclusiv împotriva înghețului, intră în sarcina clientului/utilizatorului. (Legea nr.241/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare).

 

Iată câteva recomandări pe care, dacă le veți urma, veți putea evita problemele legate de riscul de îngheț la branșamente și apometre, respectiv costuri inutile cu înlocuirea contorului sau reparații asupra rețelei interioare.

 

- Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

- Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima dată de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.

ATENȚIE: înghețarea contorului determină blocarea lui, ceea ce poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. În acest caz, reparația sau înlocuirea contorului se face pe cheltuiala utilizatorului. Pentru izolarea apometrului se pot folosi materiale termoizolante (polistiren, vată minerală, ș.a.m.d). În cazul apometrelor cu citire la distanță, nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului. Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile.

Nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor! În cazul în care vă confruntați cu probleme cu înghețul la instalațiile de apă, vă rugăm să anunțați în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din numerele de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea