Locomotivele PNL Argeș la alegerile locale din 2020, trase pe linie moartă

Atât Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, cât și Emanuel Soare, candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș, au fost trași pe „avarii” de PNL Argeș. Deși rezultatele obținute de cei doi liberali la alegerile locale din 2020 au fost mult mai bune ca precedentele, nici Apostoliceanu și nici Soare nu mai sunt în funcții cheie, care să le aducă notorietate.

PNL nu a uitat în totalitate de Apostoliceanu, pe care l-a pus director economic la RATEN. Însă, la Pitești, acesta a rămas doar cu funcția de consilier local. Pentru cea de viceprimar a fost preferat Gelu Tofan, considerat de unii ca fiind oportunistul de serviciu, care, cel mai probabil, nici nu va mai face parte din PNL la viitoarele alegeri locale. Așa că un mare „BRAVO” pentru liberali, care, încă, vor visa mulți ani de acum încolo la funcția de primar al Piteștiului.

Că tot am făcut referire la Gelu Tofan, ca viceprimar al Piteștiului acesta s-a remarcat prin activitatea sa pe Facebook și prin modul în care îi dă raportul primarului Gentea, cu umilință și cu teamă, reușind să își toarne chiar proprii colegi de partid acestuia.

 

În ceea ce îl privește pe Emanuel Soare, după alegerile locale evoluția sa politică a fost una descendentă. Din prefectul județului a ajuns subprefect, iar de săptămâna trecută a rămas și fără această funcție. Din punct de vedere profesional, Soare se poate întoarce acum liniștit la Universitatea din Pitești pentru a-și vedea de cariera sa universitară. Sau poate să meargă să lucreze, de această dată pe bune pentru că ultima dată a stat doar 2-3 zile, la Casa de Pensii a Municipiului București unde a fost încadrat ca inspector clasa I grad profesional superior la Serviciul Stabiliri Prestații, în urma concursului pe care l-a câștigat în ianuarie 2020. În ceea ce privește cariera sa politică, aici este un mare semn de întrebare. Ca să avem un răspuns concret la această chestiune, trebuie să vedem mai întâi care va fi parcursul politic al deputatului Adrian Miuțescu, încă președinte al PNL Argeș.

Miuțescu e alături de Soare: „Sunt convins că mai are multe de spus în politică și în administrație”

Iar Miuțescu pare că nu îl va lăsa la greu pe Soare. Deputatul Adrian Miuțescu a ținut să-i mulțumească public fostului subprefect pentru activitatea desfășurată din februarie 2020 și până în prezent în cadrul Instituției Prefectului.

„Sunt cel care l-am convins pe Emanuel Soare să se implice în politică, dânsul fiind la acel moment prorector al Universității din Pitești. Cu tactul, răbdarea și perseverența arătate în cariera didactică, Emanuel Soare a convins și în politică, iar în administrație a demonstrat că se pot face reforme esențiale. Sunt convins că domnul Soare mai are multe de spus în politică și în administrație și îl asigur de tot sprijinul meu în proiectele la care se va angaja pe viitor”- a declarat Miuțescu.

Contestatarii lui Miuțescu câștigă teren

Dacă aliații lui Miuțescu sunt dați jos din funcții unul după altul, contestatarii săi câștigă teren, încet dar sigur. După Emanuel Soare a venit și rândul liberalului Gheorghe Alecsei să fie eliberat din funcție. Acesta a fost schimbat din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În schimb, contestatarii președintelui PNL Argeș încep să obțină și funcții importante în județ. După ce Radu Perianu a fost numit prefect al județului Argeș, săptămâna trecută s-a produs o altă schimbare la nivelul Prefecturii Argeș. Emanuel Soare a fost înlocuit ca subprefect cu Lucian-Dragoș Predescu, fost președinte al TNL Pitești și aprig contestatar al lui Miuțescu. De profesie avocat, Dragoș Predescu, în vârstă de 25 de ani, face parte, alături de Radu Perianu, din tabăra lui Florin Cîțu.

„Am depus jurământul în calitatea de subprefect al județului Argeș. Am 25 de ani și vârsta mea va fi un atu semnificativ prin capacitatea de implicare, disponibilitate, energie. În ceea ce privește activitatea mea profesională de până acum, sunt avocat stagiar încă din 2019, anul în care am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Am pledat în fața instanței în numeroase procese civile și penale. M-am suspendat din Baroul Argeș pentru a îndeplini noua funcție. Vă rog să îmi dați răgazul necesar să vă surprind în mod plăcut și vă îndemn să fim uniți și să ne ajutăm unii pe alții în această perioadă grea prin care trecem. În perioada stării de urgență am fost voluntarul care a dus la domiciliu medicamente și alimente persoanelor vulnerabile și tuturor celor care au avut nevoie și am văzut ce înseamnă o mână întinsă la nevoie. Vă asigur de toată deschiderea mea spre comunicare. Vă multumesc!”, a precizat noul subprefect.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea