Prefectul Radu Perianu: "Nicio unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral COVID”

Radu Perianu, prefectul judeţului Argeș, îi liniştește pe pacienţii oncologici internaţi în Spitalul Curtea de Argeş, după zvonurile potrivit cărora în unitatea medicală ar urma să fie tratați doar pacienți COVID.

"Nu luați în seamă zvonurile. Nicio unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral covid. Este mesajul pe care l-am transmis managerilor de spitale din județ în videoconferință.

Astăzi am aflat zvonuri conform cărora unele unități urmau să trateze doar covid. Atât eu cât și conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș transmitem că sunt doar informații nereale și le atragem atenția celor care le împrăștie că vor crea panică.
La Spitalul Curtea de Argeș, în urma discuțiilor cu conducerea, urmează să existe paturi cu și fără prize de oxigen pentru pacienți pozitivi covid. A apărut în spațiul public faptul că îi lăsăm de izbeliște pe cei cu afecțiuni oncologice, lucru neadevărat. Am cerut soluții pentru ca bolnavii să fie tratați tot în Curtea de Argeș, dar, în același timp să îi ținem departe de zona în care vor fi tratați cei infectați cu SARS CoV2 ca să îi putem proteja.

La acest moment, nu există riscul ca vreun spital din județ să rămână fără oxigen. Există și un stoc de antivirale, dar vă rog să aveți în vedere că nu vorbim pe termen lung, ci pe termen scurt. Nimeni nu poate sta  liniștit. Situația este în continuare critică așa că fac în continuare un apel la vaccinare și respectarea măsurilor de siguranță", a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea