Profesor din Argeş: „Învăţământul este la perfuzii. Școala a devenit un experiment”

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că cele două săptămâni de vacanţă ar putea fi recuperate în luna ianuarie 2022, cu prezenţă fizică. La acest moment, este necunoscută modalitatea în care va începe şcoala, după 8 noiembrie.

Cîmpeanu s-a arătat împotriva învăţământului online, dar pe la colţuri se aude că e foarte posibil ca elevii să nu se întoarcă fizic la şcoală, după vacanţă.

 

Un profesor din Argeș, care predă la o şcoală din mediul rural, a calificat în termeni duri realitatea de azi a şcolii româneşti.

 

 

„Învăţământul este la perfuzii. Guvernanţii noştri nu recunosc faptul că nu stăm deloc bine, că şcoala a devenit un experiment. Sunt profesor de 20 de ani şi sunt dezamăgită de tot ce se întâmplă. Acum suntem în vacanţă, dar ce va fi după 8 noiembrie nu ştim încă. Am aflat acum, de la dvs., că ministrul zice să recuperăm cele 2 săptămâni în luna ianuarie. Când, că pe 10 ianuarie începem şcoala de drept? Ştiu că înainte de vacanţă vorbea de prelungirea anului şcolar, în vară. S-a răzgândit. Vă spun sincer, că nici cei care ne conduc nu ştiu ce au de făcut. Acţionează ca şi cum ar trage la sorţi. Bieţii copii. Ei sunt cei care vor încasa, pe nedrept, toate bâlbâielile decidenţilor.

Să vedem ce va fi. Poate ne vom întoarce la predarea online, ceea ce în mediul rural e foarte greu de realizat. Avem elevi în şcoală care nu au internet, deci nu pot intra la ore pe platformă. În anii trecuţi, ne-am dus la copii acasă, cu fişe pregătite de noi, profesorii, ca să poată şi ei să înveţe ceva. Dar să ştiţi că e foarte greu. Poate la oraş e altă situaţie, dar la ţară sunt probleme.”, ne-a declarat un profesor care predă la o şcoală dintr-o comună din Argeş.

Cea mai probabilă variantă pentru reluarea şcolii este  educaţia online. În structura nemodificată a anului şcolar, perioada 10-14 ianuarie este prima săptămână din semestrul al doilea.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea