Ion Mînzînă – perversă pentru Dan Manu! Se desfiinţează Centrul Cultural Judeţean Argeş!

La un an de la preluarea mandatului, preşedintele judeţului, Ion Mînzînă, a făcut marele anunţ! Se va desfiinţa Centrul Cultural Județean Argeş – instituţie de cultură înfiinţată de doctorul Dan Manu, fost lider al CJ Argeş în perioada 2016-2020. Deşi este medic de profesie şi toată lumea se aştepta să revigoreze sistemul sanitar din Argeş, Dan Manu a iubit și cultura şi a pompat bani grei în Centrul Cultural Județean, unde a numit-o directoare pe Araxi Negoşanu. De aici şi până la dezmăţ cultural pe bani publici a fost doar un pas.

Manu a făcut spectacol după ce a angajat-o în funcţia de director artistic pe cântăreaţa Monica Anghel, căreea îi plătea un salariu frumuşel cam de 100 de milioane de lei vechi, lunar. Asta se întâmpla în ianuarie 2019, pe vremea când Manu era pe cai mari în Argeş. Au urmat o serie de spectacole de cartier, care nu prea justificau sumele mari de bani investite în instituţie, dar protecţia lui Dan Manu a ţinut în picioare fostul Cinematograf Lumina, modernizat şi trasformat în sediu al Centrului Cultural Județean.

Imediat după ce Ion Mînzînă a câştigat şefia CJ-ul s-a zvonit că va desfiinţa Centrul Cultural Judeţean Argeş. Nici directoarea Araxi Negoşanu n-a mai strălucit în lumina reflectoarelor, ci a intrat într-un con de umbră, pitindu-se parcă de furia lui Mînzînă care a anunţat în repetate rânduri că vrea bani pentru drumuri.

Şi iată că inevitabilul s-a produs. Consiliul Judeţean Argeş a anunţat că, din raţionamente economice va desfiinţa Centrul Cultural Județean.

"Centrul Cultural Județean și-a derulat programul de activități, organizând 52 de spectacole.   La această dată CCJ Argeș are un număr de 42 de posturi (1 manager, 13 funcții contractuale – personal administrativ, 28 funcții contractuale – personal artistic până la 31.12.2021.)

Din raționamente economice, se are în vedere desființarea acestei instituții, activitatea urmând să fie preluată de secția de Estradă a Teatrului Davila, iar parte dintre angajații permanenți vor fi redistribuți către celelalte instituții din subordinea CJ Argeș. Buget pe anul 2021: 4,6 milioane lei", se arată în Raportul de activitate al conducerii Consiliului Județean Argeș la un an de mandat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea