Valeriu Gheorghiță, detalii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a vorbit despre modalităţile în care se va desfăşura campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În contextul în care imunizarea adulţilor a fost condiţionată de restricţii importante impuse de stat, rămâne de văzut cum vor fi convinşi părinţii să îşi vaccineze copiii.

„Ne așteptăm ca, în decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului să facă autorizarea de utilizare a vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani, dar este posibil ca termenul să fie devansat”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au început pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor. Astfel, vor fi amenajate cabinete de vaccinare în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va face și la medicii de familie.

Vor fi 10 doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent.” a precizat Gheorghiță, potrivit presei centrale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea