Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș: „Avocatura a fost și va fi o activitate independentă”

La sfârșitul lunii octombrie, Baroul Argeș în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic au organizat,  în regim hibrid, masa rotundă cu tema „NU EXISTĂ JUSTIȚIE FĂRĂ AVOCAȚI INDEPENDENȚI”.

Participarea la eveniment a fost posibilă în sistem online și la sediul Baroului Argeș, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare. Moderatorul momentului de iterare a unor opinii fundamentate de specialitate a fost gazda de facto a întâlnirii, doamna av. Luminița Ioana.

Cu aceeași ocazie a avut loc loc și prezentarea cărții „Legea organizării și exercitării profesiei de avocat. Explicații teoretice și practice (articolele 1-27). Ediția a II-a, revăzută și adăugită”, autor Ștefan Naubauer.  La eveniment au participat av. Radu Cătăniciu, av. Ștefan Naubauer, av. Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș și av. Dragoș Andrei Nicolescu, prodecanul Baroului Argeș.

„Viața ne-a demonstrat însă că, fără o consultarea reală a avocaților, profesia pierde contactul cu problemele avocaților, dar ne-a demonstrat și că nu trebuie să existe niciun fel de delimitare între avocatul ca profesionist în exercitarea mandatului său față de client și avocatul ca membru al baroului său.  Rezolvarea acestei problematici este dată doar de dialogul constructiv, bazat pe dreptul fiecăruia de a-și spune părerea, cultivarea culturii argumentului bazat pe legi și reguli, tenacitatea bazată pe solidaritate și unitatea corpului profesional, care trebuie să fie promovate într-o profesie liberă, garantată constituțional.

Avem extrem de mare nevoie de implicarea avocaților în identificarea problemelor profesiei și de aportul fiecăruia în încercarea de a perfecționa legislația care vizează profesia de avocat.  După identificarea acestor probleme, avem nevoie în conducerea profesiei de cei care sunt în măsură să reușească să contabilizeze aceste propuneri, să le transpună în propuneri legislative și, nu în ultimul rând, avem nevoie apoi de avocații politicieni, membri ai Parlamentului, pentru ca propunerile legislative să se transforme în prevederi legale care să fie în folosul profesiei de avocat. Aceste trei paliere sunt absolut obligatorii pentru ca problema oricărui avocat din corpul profesional să ajungă prevedere legală de care să se poată folosi fiecare avocat în parte și profesia în general.  Avocatura a fost și va fi o activitate independentă. De aceea, în lumea aceasta în tranziție și dezvoltare, valorile de bază ale avocaturii trebuie conservate, esența profesiei trebuie păstrată…”, a afirmat, în cadrul întâlnirii, av. Luminița Ioana.

# Diplomă de excelență acordată av. Ștefan Naubauer

În cadrul Mesei rotunde, Consiliul Baroului Argeș a acordat av. Ștefan Naubauer o Diplomă de Excelență în semn de recunoaștere pentru opera dedicată profesiei de avocat. Ștefan Naubauer este formator din anul 2005 la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (în cadrul căruia a îndeplinit funcțiile de director executiv adjunct în mandatul 2008-2012 și șef al Departamentului de studii, cercetări juridice și cooperare internaţională în perioada 2012-2017), membru al Consiliului U.N.B.R. din anul 2015, membru al Consiliului Baroului București și vicepreședinte al Curții de Arbitraj Profesional a Avocaților din anul 2019.Dincolo de activitatea sa remarcabilă în conducerea Corpului profesional al avocaţilor, Ștefan Naubauer este autorul unei prodigioase opere ştiinţifice totalizând în prezent 70 de lucrări publicate în domeniul dreptului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea