Conducerea Direcţiei pentru Sport Argeş: „Salarizarea este nemotivantă. Personalul este în vârstă și s-a obișnuit cu locul de muncă”

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a prezentat, recent, Instituției Prefectului, raportul de activitate în perioada 2020 – septembrie 2021. Dacă ar fi să nominalizăm prin ce s-a „remarcat” instituția în acest interval de timp ar fi problema puricilor apărută la Sala Sporturilor Pitești. Știrea a făcut ocolul țării, conducerea Direcției de Sport și Tineret, care administrează Sala Sporturilor, precizând în acea perioadă de timp, că nu sunt bani pentru a face deratizarea de câte ori ar trebui făcută.  Problema apărută la Sala Sporturilor din Pitești nu apare însă în raportul de activitate al Direcției. Totuși, pe lângă puținele activități sportive derulate, directorul executiv Liviu Popescu a avut curajul să evidențieze principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce. Vi le prezentăm și noi, exact cum au fost ele menționate în raport.

Zero investiții

„- Salarizarea este nemotivantă. Personalul este în vârstă și s-a obișnuit cu locul de muncă, altfel ar fi plecat de multă vreme și a început să iasă la pensie.

- Nu putem angaja personal pentru că nu se bugetează posturile vacante .

- Lipsa de personal la UABS (unități fără personalitate juridică finanțate din venituri extrabugetare și alocații de la bugetul de stat n. red.), Centre de agrement și Baza Turistică. La UABS am rămas, dupa plecarea la pensie a doamnei Tănăsoiu Emilia, în 3 muncitori necalificati I de la 1 februarie 2021 , personal insuficient pentru a avea grijă de Sala Sporturilor și Complexul de atleticaă grea la o suprafatață desfășurată de peste 2000 de m2 și 19 ha de teren.

- La Baza Turistică nu avem decât 1 singur îngrijitor care are grijă de 33 de camere (curațenie, spălat lenjerie și călcat, curățenie holuri și casa scării etc.). Este aproape imposibil să faci față.

- Puține activități atât pe sport cât și pe tineret, datorate situației pandemice și unui buget redus.

- Situația greoaie în ceea ce privește intabularea terenurilor de la Centrele de Agrement având în vedere că la preluarea acestora de la Ministerul Educației nu au fost documente de proprietate.

- Investiții -0

- Colaborarea greoaie cu școlile și Inspectoratul școlar din cauza pandemiei de Covid-19.”, se arată în raportul de activitate semnat de Liviu Popescu, directorul executiv al DJST Argeș.

Chiar dacă în raport se menționează că „DJST ARGEȘ a fost și este o instituție de tradiție în județul Argeș”, se pare că instituția și-a pierdut de mult utilitatea. În rest, vă lăsăm pe voi, cititorii noștri, să comentați cum este văzută activitatea DJST la nivelul județului.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea