Marius Postelnicescu, vicepreședinte PNL Argeș, despre situația lui Miuțescu: „Deocamdată nu putem să cerem demisia”

Deputatul Adrian Miuțescu s-a retras din grupul parlamentar al PNL, urmând să îi reprezinte pe argeșeni în Camera Deputaților ca deputat neafiliat. Totuși, acesta continuă să fie președintele organizației PNL Argeș. Consilierul județean Marius Postelnicescu, unul dintre vicepreședinții PNL Argeș și purtător de cuvânt al organizației, susține că decizia lui Miuțescu a fost una așteptată, deși nu a fost discutată în Biroul Permanent Județean.

 

# Domnul deputat Miuțescu s-a retras din grupul parlamentar al PNL. Cum comentați acest lucru?

 

- Este decizia pe care dânsul a luat-o, nu s-a discutat în Biroul Permanent Județean. Știm cu toții că PNL Argeș a avut o susținere în proporție de 97% a moțiunii Ludovic Orban la congresul PNL din acest an. S-a poziționat, așa cum a și declarat, că părăsește grupul parlamentar, dar nu și partidul. Problemele sunt destul de delicate în PNL în aceste vremuri și sigur că nu ne convine. Nu am ce să comentez momentan. Probabil că ce a exprimat dânsul în acel comunicat este destul de concis și detaliat pentru a da lămuriri cu privire la această decizie.

# Să nu uităm că dl Miuțescu este și președintele PNL Argeș, ceea ce îl pune în situația de a fi printre puținii la nivel național care ocupă această funcție, fiind și retras din grupul parlamentar al PNL. Îi veți cere demisia?

- Nu este de competența noastră să facem acest lucru. Există o stare de așezare a lucrurilor și în rândul membrilor PNL din Argeș, a celor care sunt președinți de organizații sau a celor care sunt în BPJ, referitor la o poziționare sau alta. Deocamdată nu putem să gândim la un asemenea nivel de a cere demisia pentru că poate și mulți dintre noi am gândit că este vorba de o nouă așezare pe o anumită linie, unii într-o parte, alții în altă parte. Deocamdată vrem cu toții ca acest PNL să nu dispară de pe echișierul politic și să revină la forme de manifestare din partea membrilor, la ceea ce a fost și este el: principii, doctrină, simbolistică și program de guvernare.

# Și totuși dl Miuțescu nu a împărtășit decizia sa cu dvs în Biroul Permanent Județean...

- O să vorbesc cu dânsul și intuiesc de ce a făcut acest gest și nu este unul la care să nu ne fi așteptat. Știm foarte bine că PNL Argeș a mers să susțină pe Ludovic Orban și moțiunea dumnealui, iar dl Miuțescu este și un prieten declarat public al dl Ludovic Orban. Nu s-a discutat în Birou decizia aceasta. Ultima ședință a fost în urmă cu două săptămâni, atunci când s-a discutat situația politică la nivel național. Puncte de vedere ale colegilor din Birou referitor la ce se întâmplă. Majoritatea au spus că ar fi bine ca să rămânem în PNL și să vedem cum acționăm din interiorul partidului, dar doar atât. A fost doar o trecere în revistă referitor la ceea ce se întâmpla acum două săptămâni pe scena politică a PNL.

„Ori colegii care au ieșit din grupurile parlamentare vor rămâne în PNL, ori se va crea o nouă formațiune politică”

# Există posibilitatea ca PNL Argeș să se împartă în două?

- Din punct de vedere personal, dacă ar fi să gândim după decizia pe care organizația a luat-o la congres ar trebui ca ea să nu se rupă și ar trebui să fie unitară, solidară pe acel principiu. Avem o majoritate de 97%, deci ar trebui să rămânem uniți într-o variantă, să spunem varianta Ludovic Orban. Dar știți că natura umană este cea mai flexibilă în schimbarea poziției. Nu am informații cu privire la colegii mei, care sunt președinți de organizații sau membri simpli, ce vor decide în aceste săptămâni, luni. Bănuiesc că până în decembrie se va clarifica. Ori grupul de colegi parlamentari care au ieșit din grupurile parlamentare PNL vor rămâne în PNL ori se va crea o nouă formațiune politică. Vom vedea. Decizia oricum este la București, la Ludovic Orban.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea